Netflix maakt docusoap over moordzaak rond Wesphael

Bernard Wesphael stond terecht voor het Bergense hof van assisen voor moord op zijn vrouw Veronique Pirotton. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken.
Bernard Wesphael stond terecht voor het Bergense hof van assisen voor moord op zijn vrouw Veronique Pirotton. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken.
De moordzaak rond de Waalse politicus Bernard Wesphael zal het onderwerp zijn van een nieuwe zesdelige docusoap op Netflix. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. De serie zal volgend jaar worden uitgezonden op Netflix en op RTL-TVI.

In 2013 werd Wesphael aangehouden op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. Volgens Wesphael was Pirotton depressief en was ze zelf uit het leven gestapt. De autopsie toonde echter aan dat het slachtoffer met geweld om het leven was gekomen. Wesphael was jarenlang de enige verdachte. De ex-Ecolo politicus werd uiteindelijk in 2016 vrijgesproken voor doodslag op zijn vrouw.

De serie zal een reconstructie zijn van de feiten met acteurs, afgewisseld met archiefbeelden en interviews. Voor de productie werkt de Amerikaanse streamingdienst samen met de Franstalige commerciële zender RTL. 

Twee journalisten en regisseurs van RTL, Pascal Vrebos en Georges Huercano, hebben een jaar lang gesprekken gevoerd met Netflix om de televisieserie tot stand te brengen. Volgens Sudpresse zullen de opnames in september van start gaan.

Véronique Pirotton.
RTBF Véronique Pirotton.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lore Kluwer

    We moeten meer lokale producties maken, zei Netflix. Wat kreeg Denemarken? The Rain. Super! Duitsland? Dark. Super! Frankrijk? Le chalet. Super! Spanje? La casa de papel. Super! België, waar de meerderheid van de bevolking Vlaming is? Een documentaire over politiek in Walloniê, de minderheid van het land.... Wat een teleurstelling, Netflix...

  • gilbert dejonghe

    Netflix heb ik niet en wil ik niet . Het is al zever dat ze tonen .

  • Dirk Van den Lemmer

    Kijk er al naar uit. Ben benieuwd hoe ze de politieke inmenging en onze rechtspraak in beeld gaan brengen.