Nepartsen bellen aan bij bejaarden, vragen geld voor coronatest en plegen inbraak


Archieffoto april 2020: een echte verpleegster neemt een coronatest af bij de bewoonster van een woonzorgcentrum in Châtelet (nabij Charleroi).
Photo News Archieffoto april 2020: een echte verpleegster neemt een coronatest af bij de bewoonster van een woonzorgcentrum in Châtelet (nabij Charleroi).
Inbrekers en oplichters passen in deze coronatijden hun werkwijze aan en deinzen er niet voor terug om senioren en bejaarden te beroven. Criminelen verkleed als arts of verpleegster gaan bij ouderen langs om tegen betaling (zogezegd) een coronatest af te nemen en vervolgens in te breken. De politie van de Henegouwse stad Doornik waarschuwt op Facebook voor de methode.

De inbrekers gaan steeds met twee op pad en bellen aan. Ze dragen volgens La Dernière Heure een witte doktersjas. Het duo spelt de bewoners op de mouw dat ze een test komen afnemen die moet uitwijzen of de ouderen al dan niet besmet zijn met Covid-19. De ene persoon leidt de aanwezige(n) af en vraagt geld voor de test, terwijl hun kompaan in het pand op zoek gaat naar geld of waardevolle spullen.

De Doornikse politie kreeg zelf nog geen meldingen hierover binnen. De stad ligt niet ver van de Franse grens, het is niet duidelijk of ginds senioren of andere kwetsbaren wel al het slachtoffer werden van dergelijke criminelen. “We herinneren u eraan dat medisch personeel nooit zo te werk gaat bij het afnemen van zulke test”, klinkt het.

De politie raadt de mensen aan op hun hoede te zijn: “Als je geconfronteerd wordt met verdachte personen, weiger de test en laat vooral niemand binnen. Controleer of er geen ramen of deuren openstaan, waardoor de onbekenden zonder uw medeweten de woning kunnen betreden. Breng ten slotte de lokale politie op de hoogte.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.