Nepagenten beroven bejaarde dame in Aartselaar

Twee Franstalige mannen hebben een 88-jarige vrouw uit Aartselaar gisteren beroofd van haar juwelen. Ze deden zich voor als politiemannen en hadden zich met een smoesje naar binnen gekletst. De politie van de zone HEKLA wil andere potentiële slachtoffers waarschuwen en geeft de raad om bij de minste twijfel met haar contact op te nemen.
 
De nepagenten hadden het slachtoffer een zwart-witkaart getoond met foto en de vermelding 'Police Bruxelles'. Die politiekaart lijkt echter helemaal niet op de officiële dienstkaart van de politie. Ze lieten haar vervolgens enkele kleine voorwerpen zien, die ze kort daarvoor bij haar gestolen hadden, met de vraag of ze deze herkende.
 
Dieven binnen met smoesje

De vrouw liet hen daarop binnen, waarna de mannen wilden weten of ze nog al haar geld en juwelen had en of er een kluis in huis was. Het slachtoffer vertelde dat haar juwelen veilig in haar slaapkamer lagen. De nepagenten wilden dat controleren en stalen vervolgens de juwelen.
 
De verdachten waren gekleed in een blauw hemd met das, donkerblauwe anorak en broek en droegen allebei handschoenen. Ze waren blank, hadden kort zwart haar en waren 30 à 40 jaar oud. De ene was slank gebouwd met een smal gezicht en de andere was eerder struis met een rond gezicht en droeg een bril. (belga/dea)