Negen relschoppers geïdentificeerd, twee opgepakt na gele hesjes-betoging in Brussel

Tijdens de rellen werden twee politievoertuigen in brand gestoken.
Mark Baert Tijdens de rellen werden twee politievoertuigen in brand gestoken.
De Brusselse politie heeft al negen mensen kunnen identificeren die betrokken waren bij de rellen die vorige week vrijdag de “gele hesjes”-betoging ontsierden. Twee van hen zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Het gaat om een veertiger en een twintiger die allebei de politie bekogelden met stenen.

Een vijfhonderdtal actievoerders zette vrijdag de boel op stelten tijdens een betoging van “gele hesjes” in het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. Tientallen betogers werden opgepakt, vijf van hen werden ook gerechtelijk aangehouden. Het ging om een persoon die verboden wapens (scheermesjes) bij zich had, een andere was in het bezit van verdovende middelen en nog een derde persoon wordt verdacht van opzettelijke vernielingen. Een vierde persoon, F.E., die verdacht wordt van weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg moet op 4 januari voor de correctionele rechtbank verschijnen. De vijfde was een minderjarige die verdacht werd opgepakt voor opzettelijke vernielingen en het in brand steken van twee politievoertuigen. Hij werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Politie en parket richtten ook een taskforce op om de andere relschoppers te identificeren. De speurders zijn er nu in geslaagd negen verdachten te identificeren en konden twee van hen oppakken. Het gaat om S.B., geboren in 1974, en T.V., geboren in 1993. Ze worden verdacht van gewapende weerspannigheid en  hebben stenen naar de politie gegooid.

De zeven andere geïdentificeerde personen worden actief opgespoord, aldus nog het parket.

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Toon Schouteden

    Relschoppers met effectieve gevangenisstraf beboeten en alle geleden schade laten vergoeden. Potentiële klanten worden dan eerder afgeschrikt.

  • Baudart Marc

    Ik hoop dat die relschoppers zullen begrijpen dat betogen niet hetzelfde is dan schade aanbrengen aan derden en infrastructuur. Het is een goed signaal dat de overheid die mensen opspoort en ze eventueel voor de rechtbank te brengen .