Negen maanden na moord op Jessica Cipolla (29): hoofdverdachte in Tunesië opgepakt

Jessica Cipolla.
Facebook Jessica Cipolla.
Negen maanden na de moord op Jessica Cipolla (29) in de provincie Luik is er een verdachte opgepakt. Het gaat om de vriend van het slachtoffer, die na de feiten op de vlucht sloeg. Abdessattar Hamid werd opgepakt in Tunesië, bevestigt het parket van Luik. De man zou de feiten bekend hebben, weten RTL Info en Sudpresse.

Jessica werd in de nacht van 16 op 17 februari in kritieke toestand door haar vader aangetroffen in de badkamer van haar woning in Grâce-Hollogne, in de provincie Luik. De vrouw was met verschillende messteken zwaar toegetakeld. Ze had kort voor de steekpartij haar vader in paniek opgebeld, omdat ze zich bedreigd voelde door haar partner, met wie ze twee jaar samen was.

De vader zag bij aankomst aan de woning Abdessattar Hamid en diens zoontje wegvluchten in de auto van het slachtoffer. De hulpdiensten werden opgeroepen, maar voor Jessica kon geen hulp meer baten. Ze bezweek ter plaatse aan haar verwondingen.

Het parket van Luik bevestigt dat de hoofdverdachte in de zaak, Abdessattar Hamid, is opgepakt in Tunis. Volgens RTL Info en Sudpresse kon hij ingerekend worden aan een busstation in de Tunesische hoofdstad. De man werd al ondervraagd en zou de feiten bekend hebben, aldus de Waalse media.

Tunesië levert zijn onderdanen doorgaans niet uit. Mogelijk wordt de man dus in zijn land van herkomst berecht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Thyssen

    Beter zo ,daar zijn het geen hotels, met dito gym . Hier zou het vast het slachtoffer haar eigen schuld geweest zijn , en had die sukkelaar geen controle op zijn daden , of misschien zou ze hem wel geprovoceerd hebben .