Negen gewonden bij botsing met schoolbus in Lummen

UNKNOWN

Bij het verkeersongeval op het klaverblad in Lummen deze ochtend zijn een negental jongeren tussen 16 en 18 jaar lichtgewond geraakt. Bij het ongeval waren een vrachtwagen en een bus betrokken.

Excursiedag
De dubbeldekbus vervoerde leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Antwerpen, die op weg waren voor een excursiedag naar het Duitse Aken. De leerlingen werden allemaal opgevangen in de brandweerkazerne van Beringen, waar ze terecht konden bij een sociaal-maatschappelijk assistent.

Met twee bussen onderweg
Vier lichtgewonden werden naar het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt gebracht en vijf naar het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. In de kazerne bleken nog drie jongeren te klagen over nek- en hoofdpijn. Ook zij zullen nog naar het ziekenhuis gebracht worden. In totaal was een 70-tal jongeren met twee bussen onderweg naar Aken.

Door vrachtwagen gegrepen
Aan het klaverblad, waar de bus wilde invoegen om de E314 richting Aken te nemen, werd het voertuig rond 9.30 uur door een vrachtwagen links achter aangereden. De brandweerkorpsen van Beringen en Heusden-Zolder en vijf ziekenwagens gingen ter plaatse. De vrachtwagenchauffeur liep ook verwondingen op. Door het ongeval was de rechterrijstrook een tijdlang versperd en ontstond er een file van drie kilometer.

De excursiedag voor de jongens en meisjes van het Onze-Lieve-Vrouwecollege werd afgelast. (belga/sd)

UNKNOWN
UNKNOWN