Negen Antwerp-hooligans na twee maanden vrijgelaten voor aanval op supportersbussen Beerschot

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft negen Antwerp-hooligans, die betrokken waren bij de aanval op een supportersbus van voetbalclub Beerschot-Wilrijk, vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is vernomen bij het Antwerpse parket-generaal.

De raadkamer wilde eind november al twee van hen vrijlaten onder voorwaarden en de zeven anderen naar huis sturen met een enkelband, maar het parket ging daartegen in beroep. De KI heeft nu beslist dat ze allemaal worden vrijgelaten, mits naleving van voorwaarden.

De bus met supporters van Beerschot-Wilrijk was op 13 augustus op de terugweg van een uitwedstrijd in Lier. Antwerp-hooligans stonden de fans op te wachten op het Gemeenteplein van Mortsel en bekogelden de bus met stenen. Vervolgens kwam het tot een confrontatie met een aantal inzittenden.

De politie pakte de voorbije maanden vijftien tot twintig Antwerp-supporters op. Een aantal mocht na verhoor weer naar huis, al dan niet met een enkelband. Een tiental verdachten zat nog in de cel, maar de meesten zijn nu dus vrijgelaten onder voorwaarden.

De aanval op de bussen met Beerschot-supporters gebeurde op het Gemeenteplein in Mortsel op 13 augustus.
Archieffoto Marc De Roeck De aanval op de bussen met Beerschot-supporters gebeurde op het Gemeenteplein in Mortsel op 13 augustus.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eida Lam

  Men kan worden beloond door sommige dingen niet bij naam te noemen, spijtig genoeg voor de aanbieders heb ik genoeg aan wat ik heb en als jij mij probeert die dingen af te pakken dan ga ik nagenoeg nog minder spijt hebben om die dingen bij naam te noemen.

 • chris van de velde

  Mensen kijken met oogkleppen... Gisteren bericht over vrijgelaten terreurVERDACHTEN (waarvan tot op heden geen enkel bewijs aan het publiek is meegedeeld), en het kot was te klein. Vandaag bericht over vrijgelaten BETRAPTEN van geweld en de reactive is omgekeerd!

 • Eida Lam

  In Brussel de boel platbranden mag anders wel, daar staan effectief mindere straffen op, in de meeste gevallen wordt het zelfs niet bestraft. En aan mijn mede allochtonen, u mag het uzelf beginnen afvragen waarom er van sommige mensen beter wordt verwacht en waarom u niet sommige mensen bent. Omdat er van u misschien niet beters kan worden verwacht? Maar de rest mag er niets over zeggen?

 • Yves Sparenberg

  Als drugdealer vlieg je minder lang de bak in

 • Patrick Vanbeveren

  Hebben die 2 maanden vastgezeten? Terwijl al dat krapuul in Brussel s'middags wordt opgepakt en s'avonds weer terug rondloopt... 2 maten en gewichten? Het is niet de eerste keer dat het onbehaaglijke gevoel mij overvalt dat Vlamingen veel strenger worden gestraft dat onze multiculturele vrienden. Of beeld ik mij dat in...