Negen amokmakers niet welkom in Kortrijks WK-dorp na relletjes van dinsdag

Dinsdag kwam het tot relletjes, ondermeer nadat iemand met een Franse vlag in het rond had gezwaaid en Belgische supporters had uitgedaagd.
Henk Deleu Dinsdag kwam het tot relletjes, ondermeer nadat iemand met een Franse vlag in het rond had gezwaaid en Belgische supporters had uitgedaagd.
Negen mensen die dinsdagavond amok maakten in het WK-dorp op het Schouwburgplein, na de verloren halve finale van België tegen Frankrijk, zijn morgen niet welkom als op dezelfde locatie de kleine finale tussen ons land en Engeland te zien is op groot scherm. 

De stad Kortrijk vaardigt een plaatsverbod tegen hen uit. 

Dinsdag kwam het tot relletjes, ondermeer nadat iemand met een Franse vlag in het rond had gezwaaid en Belgische supporters had uitgedaagd. De politie greep snel in. Vijf amokmakers werden bestuurlijk aangehouden. Na verhoor werden ze weer vrijgelaten. 

De politie slaagde er in nog meer aanstokers van de relletjes te identificeren. Dat gebeurde ondermeer op basis van camerabeelden en leidde nu dus tot het plaatsverbod voor negen mensen. Als ze toch weer opduiken aan het WK-dorp zullen ze opnieuw worden opgepakt.

De negen amokmakers zijn ook niet welkom op het WK-dorp aan de Blauwe Hoeve in Kortrijk en het WK-dorp op Muster in Heule.

Peter Lanssens3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arthur Houben

    Er zijn er altijd die het plezier van anderen niet verdragen en dan maar amok maken omdat ze zich vervelen, losers!

  • JAN krommentak

    En wie zien we daar op de grond liggen ! toeval ?

  • mieke vermeulen

    Die moesten in de gevangenis zitten maar ja in Belgie word bijna niemand nog gestraft en toch zitten onze gevangenissen overvol , onbegrijpelijk .