Negatief advies voor bijkomende opslagplaats voor kernafval Tihange

Archiefbeeld. Kerncentrale van Hoei.
Bart Leye Archiefbeeld. Kerncentrale van Hoei.
De Waalse administratie stedenbouw zal een negatief advies geven voor de bouw van nieuwe opslagcapaciteit voor het kernafval van de kerncentrale van Tihange bij Hoei. Dat schrijft La Libre. Uitbater Engie Electrabel wil extra ruimte voor tijdelijke opslag, omdat de huidige opslagcapaciteit in Doel en Tihange bijna verzadigd is.

Engie Electrabel heeft bij de Waalse overheid een bouwaanvraag ingediend. Er is een openbaar onderzoek georganiseerd in negen omliggende gemeenten. Vier ervan (Verlaine, Engis, Nandrin en Amay) hebben een negatief advies uitgebracht. 

De motivatie voor de weigering van de Waalse administratie is nog niet bekend. De groene partij Ecolo, die tegen de plannen gekant is, zegt dat er tijdens het openbaar onderzoek verschillende klachten naar boven zijn gekomen, onder meer over de omvang, de duurtijd en de veiligheid van het project.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pat Debal

    Er is hier maar een partij die ze wil openhouden en dat is de geldwolf partij N-VA iets wat meer stil ligt dan werkt

  • Bart Schellens

    Ze kunnen best Thinage sluiten en Doel 20 jaar verlengen. Het ene probleem na het andere daar in de Walen.

  • danny janssens

    Ecolo in het bestuur loont. Goed voor de inwoners van de betrokken gemeenten