Neergeschoten agent uit Luik opnieuw geopereerd, toestand nog steeds kritiek

Photo News
De 33-jarige agent die gisteren bij een schietincident tijdens een controle in Luik zwaargewond raakte aan het hoofd, is vandaag opnieuw geopereerd. Dat is vernomen bij de lokale politie van Luik. De operatie is goed verlopen, maar de man verkeert nog altijd in kritieke toestand.

De agent werd gisteren neergeschoten tijdens de controle van een geparkeerde auto. De man die achter het stuur zat haalde een wapen boven en schoot de agent in het hoofd. De collega van de agent reageerde meteen en schoot op zijn beurt de dader neer, die nadien is overleden aan zijn verwondingen. 

Het parket van Luik verduidelijkte dat de dader een dertiger van Belgische afkomst is, die in 2010 werd veroordeeld voor drugshandel maar al ruim vier jaar niet meer in aanraking was gekomen met het gerecht. Hij zou niet het profiel van een zware gangster gehad hebben. In zijn auto vond de politie wel twee messen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liliane Wolf

  Hopelijk wordt deze agent helemaal weer beter !

 • Axel Van Bellingen

  Ik hoop dat het goed komt,maar de oude zal hij wel nooit meer zijn.

 • Pascale De Sutter

  Hopelijk komt hij er goed uit. Want leven als een plant is ook leven. Maar is dit dan nog een leven voor een jonge actieve man?

 • François Van Mol

  Veel beterschap voor deze plichtsgetrouwe agent. Hopelijk haalt hij het. RESPECT !

 • adrien beyls

  Ik duim voor die man. Veel courage en beterschap.