Nederlandse vleesfraudeur thuis in Dessel overvallen en mishandeld

Vleeshandelaar Willy Selten.
ANP Vleeshandelaar Willy Selten.
De Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten is afgelopen weekend overvallen in zijn huis in het Kempische Dessel. De daders gingen er met geld en zijn Mercedes vandoor, zonder sporen na te laten. Volgens Gazet van Antwerpen werden de man en zijn vrouw mishandeld.

Selten (49) werd ruim twee jaar geleden in Nederland veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor fraude met paardenvlees. Het paardenvlees werd ontdekt in partijen die werden verkocht als puur rundvlees. 

Vier tot zes overvallers drongen in de nacht van vrijdag op zaterdag het huis van de vleesfraudeur binnen. Volgens Gazet van Antwerpen haalden de daders de woning volledig overhoop en bedreigden ze het echtpaar.

Na aankomst van de politie moest de vrouw van Selten, die volledig in shock was, naar het ziekenhuis. Selten zelf bleef ongedeerd en heeft ondertussen een verklaring afgelegd aan de politie. 

Volgens hem spraken de overvallers Nederlands. Of het bekenden uit het vleesmilieu waren, is nog niet duidelijk, maar nog volgens Gazet van Antwerpen 'heeft het er alle schijn van'.  De gestolen Mercedes is later teruggevonden in Eindhoven.

Tegen Selten was vijf jaar celstraf geëist. De aanklager en Selten tekenden hoger beroep aan. Selten wil aantonen dat het paardenvlees niet met opzet tussen het rundvlees is beland. Hij strijdt voor vrijspraak. Het is nog niet bekend wanneer het hof zijn strafzaak behandelt. 

De Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten.
anp De Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Bocque

  Dat zullen dan toch geen vriendjes geweest zijn, of toch ?

 • ETIENNE BOECKX

  Geen compassie met fraudeurs !!

 • ronny verachtert

  ze moeten maar eerlijk zijn

 • Jan Van Rompaey

  Bijna alle zelfstandigen frauderen hier. Met tienduizenden.

 • Frans Dedokker

  Geen medelijden mee!

Video