Nederlandse tv-ster Frank Masmeijer krijgt 8 jaar cel voor smokkel van 467 kg cocaïne uit Antwerpse haven

anp
De Nederlandse tv-ster Frank Masmeijer (56) is veroordeeld tot 8 jaar celstraf en een boete van 8.000 euro voor de smokkel van 467 kg cocaïne. Masmeijer was in de drugshandel gestapt nadat zijn horecazaken één na één failliet waren gegaan.

Masmeijer presenteerde in de jaren tachtig en negentig onder meer de Holidayshow en Dinges op de Nederlandse televisie. "Hij was een gekend mediafiguur en kende grote hoogtes. Toen die tv-shows eind jaren negentig werden afgevoerd, probeerde hij het in de horeca. Zijn brasserie Bastille in Sint-Niklaas en in de Stadsfeestzaal in Antwerpen gingen echter failliet. Hij zat met schulden en is zo in dit dossier beland", stelde zijn advocaat.

Masmeijer werd in oktober 2014 ingeschakeld om een partij cocaïne, verstopt in een pallet bananen, te gaan ophalen in de Antwerpse haven. Masmeijer vroeg zijn neef mee, die daar werkte. Ze reden met een bestelwagen van een fruitbedrijf uit Wijnegem naar de kaai, maar kregen het pallet niet mee. Ook een tweede poging mislukte.

Geknoei

Het geknoei van Masmeijer werd zwaar afgestraft door zijn opdrachtgevers, die hem het ziekenhuis in sloegen. De lading cocaïne van 467 kilo werd uiteindelijk in beslag genomen. 

Masmeijer zou volgens zijn advocaat niet geweten hebben dat het om een partij van die omvang ging. Hij had voor een straf met uitstel gepleit.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Berry Colijn

  De vrouw van Masmeijer was geschokt na het oren van de strafmaat. Mevrouw Masmeijer is een beetje dom. Wat dacht mevrouw Masmeijer van de coke die haar man het land heeft binnen gesmokkeld en waar jeugdige mensen zwaar verslaafd aanraken of aan dood gaan!!!!

 • Erwin De Meyer

  Grote hoogtes lees ik. Toch maar laag gevallen dan.

 • Peter Buyck

  Verschrikkelijk. Ongelofelijk dat hij niet zou beseffen dat het om smokkel gaat. Je gaat geen pallet bananen ophalen 'in het holst van de nacht'. 467.000 gram drugs. Hoeveel porties halen ze hieruit?

 • Paul Larue

  Geen kompassie met die man. Alle leden van de Masmeiertjes zijn diep geschokt, zo lezen we in de NL kranten. Gemakshalve wordt vergeten dat deze man een crimineel is met een grote "C". 400 kilo is veel. Héél veel. Ik vindt het schokkend dat er lieden zijn die een boek en een docu serie over die lui gaan maken. Geld verdienen over de ruggen van verslaafden. Nee dit begrijp mogen we niet bagatelliseren. Acht jaar is mijn in ziens te weinig.

 • yan zhou

  Een doodrijder met vluchtmisdrijf krijgt hier een enkelbandje of niks , tja ..