Nederlandse supermarktketen Jumbo wil dit jaar drie winkels openen in België

BELGAIMAGE
De Nederlandse supermarktketen Jumbo, die in 2019 de grens oversteekt naar België, mikt op circa drie winkelopeningen in ons land tegen het eind van het jaar. Dat zegt financieel directeur Ton van Veen in het vakblad ‘Distrifood’.

Naar verwachting zullen de eerste winkels in het laatste kwartaal van 2019 openen, zo raakte begin dit jaar bekend. In een interview met ‘Distrifood’ geeft financieel topman Ton van Veen wat meer details. "Aan het eind van dit jaar willen we circa drie winkels openen. Dat zijn in alle gevallen nieuwe locaties. Op basis van de resultaten van die vestigingen gaan we verder in 2020", klinkt het. Tussen het verwerven van vastgoed en het openen van winkels zit nu eenmaal veel tijd, legt van Veen uit. In België duurt dit nog langer dan in Nederland.

Jumbo gaat ook bekijken of het in België individuele winkels van andere ketens kan overnemen. Het bedrijf is ook van plan op termijn online actief te worden in België. "Of we ook meteen met online beginnen in België weet ik nog niet. Daar hebben we nog een paar maanden voor, maar dat wij ook online actief worden over de grens ligt in de lijn der verwachting."

Jumbo is na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. De groep werkt al een tijd aan een intrede op de Belgische markt. Het heeft daarvoor een aparte organisatie opgezet onder de naam Jumbo België én een grote naam aangetrokken om de uitbreiding naar België in goede banen te leiden: Peter Isaac, een ex-topman van Lidl België.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lewis De Leeuw

  Ga al jaren over de grens naar vooral Jumbo. Minimum 70€ per kar goedkoper. Ik tel mijn winst en geen BTW voor België. Waarvoor dank.

 • Fred Bontinck

  En nu nog de internet providers, hoe meer concurentie hoe beter.

 • Emi De graeve

  het geld kan men maar een keer uitgeven, hoeveel supermarkten er ook zijn ....

 • andre de raet

  Laat maar komen, misschien eindelijk gedaan met kunstmatig hoge prijzen

 • Irene Lardot

  Er kunnen geen supermarkten genoeg zijn goed voor onze geldbeugel !