Nederlandse shocklog gaat De Crem stalken

GeenStijl.nl is een in Nederland erg druk bezochte site die "onthullingen en journalistiek onderzoek combineert met prettig gestoorde onzin."
UNKNOWN GeenStijl.nl is een in Nederland erg druk bezochte site die "onthullingen en journalistiek onderzoek combineert met prettig gestoorde onzin."

Het Nederlandse shocklog GeenStijl.nl gaat minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) de komende tijd hinderlijk achtervolgen. Dat kondigde hoofdredacteur Dominique Weessie aan op de Nederlandse televisie. Aanleiding is de nasleep van de blogaffaire rond blogster Nathalie Lubbe Bakker (35) in New York.

De uitgeweken Belgische schreef enkele weken geleden op haar blog dat De Crem "stiepelzat" haar café in New York kwam binnengewandeld. Toen het verhaal kort daarop in de Belgische pers opdook, werd de vrouw door haar werkgever in New York ontslagen.

"Bloggen gevaarlijk"

In de Kamer gaf De Crem vorige week toe dat een kabinetsmedewerker met de werkgever had gebeld. De minister ontkende dat hij of zijn kabinetsmedewerker hadden aangestuurd op het ontslag van de barvrouw. De Crem bestempelde de hele saga als een non-event, maar vindt wel dat bloggen steeds meer een gevaarlijk fenomeen wordt. "Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daar tegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daar over bezinnen", dixit de CD&V-excellentie.

"Ga alvast maar advies inwinnen"

Net dat neemt GeenStijl.nl de minister erg kwalijk. GeenStijl.nl raadt De Crem aan "alvast maar advies inwinnen bij de juridische dienst om te weten op welke wijze je maatregelen kunt nemen je 'integriteit' te beschermen. LUL! (sic)"

In het verleden berichtte GeenStijl.nl als enige over de Nijmeegse schepen Paul Depla (PvdA) die na een fractievergadering seks in een fietshok had met een vrouwelijk gemeenteraadslid van de VVD. Enkele dagen later was de affaire nationaal nieuws. (mvdb)

GeenStijl.nl

http://nl.wikipedia.org/wiki/GeenStijl