Nederlandse politie haalt champagne drinkende Belgen van de weg

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
De Nederlandse politie haalde gisterochtend rond 10.30 uur twee beschonken mannen uit België van de weg. De mannen van 44 en 50 jaar oud reden al slingerend en champagne drinkend over een snelweg vlakbij Utrecht. 

Rond 10.15 uur kwamen de eerste meldingen binnen. Getuigen hadden een auto met Belgisch kenteken over de A2 bij Breukelen zien slingeren. Iemand zag de bestuurder zelfs uit een fles champagne drinken tijdens het rijden. Tien minuten later wisten agenten de auto van de weg te halen.

Bloedtest 

De bestuurder rook volgens de politie naar alcohol en “was zeer onvast te been”. Omdat de blaastest tot drie keer toe mislukte, werd de bestuurder meegenomen naar het bureau. Daar is een bloedtest afgenomen. 

In de auto vonden agenten niet alleen een bijna lege champagnefles en twee geopende blikjes bier, maar ook een zakje met XTC-pillen. De twee mannen uit Luik worden daardoor ook verdacht van het bezit van verdovende middelen. Het rijbewijs van de 44-jarige bestuurder is in beslag genomen. Beide mannen werden na verhoor vrijgelaten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Defour

    In Nederland kennen ze ook alweer de Vlaamse cultuur !