Nederlandse misdaadjournalist: "Marc de Bonte werd niet vermoord"

Het lichaam van kickbokser Marc de Bonte werd op 24 november uit het kanaal gehaald.
Maria De La Cruz Het lichaam van kickbokser Marc de Bonte werd op 24 november uit het kanaal gehaald.
De Vlaamse Marc de Bonte heeft zelfmoord gepleegd of is door een ongeval om het leven gekomen. Dat heeft de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries vanavond aan Omroep Brabant gezegd. De kickbokser werd volgens hem niet vermoord.

Eerder deze week verklaarde de politie in Nederland dat de doodsoorzaak van de Bonte nog onbekend was. Maar De Vries zegt zeker te zijn dat het niet om een misdrijf gaat omdat zijn lichaam is vrijgegeven en gecremeerd. 

Sporen van een misdrijf zijn volgens de journalist makkelijk op te sporen, denk maar aan een schotwond of verwondingen aan het hoofd. "Aangezien de poltie het lichaam aan de familie heeft overgedragen, is dat een aanwijzing dat de dood van de Bonte niet aan een misdrijf gelinkt is", aldus de Vries.  

Hoe de kickbokser dan wel om het leven is gekomen, wil de politie nog niet kwijt. "De agenten wachten op de uitslag van het toxicologisch onderzoek. Was er alcohol of drugs in het spel, dat weten ze pas als die resultaten binnen zijn", aldus de journalist. Hijzelf vermoedt dat het om een ongeval of zelfdoding gaat.

De 26-jarige Marc de Bonte uit Kasterlee was drie weken vermist voor zijn lichaam werd teruggevonden. Zaterdag 5 november rond middernacht was hij van Turnhout op weg naar zijn Nederlandse vriendin in Best, maar daar kwam hij nooit aan. Op 6 november werd zijn voertuig teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Oirschot. Op 24 november werd het lichaam na een melding van een schipper uit het kanaal gehaald.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
ANP Kippa Misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
De familie van Marc de Bonte waren ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel was.
Screenshot Faroek De familie van Marc de Bonte waren ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel was.