Nederlands duo in de cel voor dood Luikenaar

belga
Een 20-jarige vrouw uit Hoensbroek en een 24-jarige man uit Maastricht hebben zich gemeld bij de politie Limburg-Zuid in Nederland, omdat ze betrokken zouden zijn bij een schietpartij in het dorp Cadier en Keer (Nederlands Limburg) waarbij een 40-jarige man uit Luik om het leven kwam. De dodelijke schietpartij dateert van zondag 11 maart. Dat maakte de politie Limburg-Zuid vandaag bekend.


Het tweetal gaf zich aan kort na middernacht. De jonge vrouw en de Maastrichtenaar worden vermoedelijk vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die over hun verdere aanhouding beslist. Meer informatie kon de politie in het belang van het onderzoek niet vrijgeven.

De schietpartij gebeurde in Nederlands Limburg, maar het slachtoffer overleed in de buurt van Jupille bij Luik. De schietpartij zou kaderen in een mislukte drugsdeal, waarbij de Luikenaar beschoten werd en gewond in een auto stapte. De man reed met twee kompanen in volle vaart weg richting Jupille. De opgetrommelde hulpdiensten konden daar enkel de dood van de 40-jarige Luikenaar vaststellen.