Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlanders rammen SRT-team politie Antwerpen

Marc De Roeck
Een Nederlandse auto is rond 16.30 uur deze namiddag klemgereden op de Antwerpse Ring.  De wagen was ter hoogte van het Vlaams-Brabantse Zellik (Asse) onderschept door de federale wegpolitie. De auto reed met Nederlandse transitplaten. De chauffeur had niet de correcte boorddocumenten en moest voor verdere controle mee naar het kantoor.  De agenten vroegen de Nederlander hen te volgen.

Onderweg naar het politiebureau ging de Nederlandse wagen er echter vandoor en vluchtte via de E19 richting Antwerpen. De lokale politie Antwerpen stelde één van zijn nieuwe Snelle Respons Teams (SRT) op aan het einde van de Craeybeckxtunnel. De SRT-teams bestaan uit drie agenten in burger die in snelle, anonieme wagens rondrijden. Zij zijn ook uitgerust met extra bewapening zoals het FN 303-geweer dat rubber kogels afvuurt.

Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens: "De Nederlandse auto is aan de Craeybeckxtunnel richting Antwerpen centrum gereden. Daar is hij dan via de Singel toch naar de Ring gedraaid en heeft vervolgens koers gezet richting Nederland. Ons SRT-team is in de anonieme wagen naast de Nederlanders gaan rijden en hebben zich kenbaar gemaakt als politie. De Nederlandse chauffeur heeft onze auto dan in de flank geramd. Even verderop is de vluchtauto dan toch klemgereden. Van onze drie agenten raakte niemand gewond. In de vluchtwagen is sprake van één lichtgewonde."

Door de interventie zijn drie rijstroken op  de Ring ter hoogte van Borgerhout wel tijdelijk afgesloten.

Het Snelle Respons Team (SRT) werd vorige week officieel voorgesteld.
VTM Nieuws Het Snelle Respons Team (SRT) werd vorige week officieel voorgesteld.
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug