Nederlanders moeten dokken voor schade door vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht

ANP
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft twee Nederlandse veroordeeld voor de door vuurwerk ontstane brandschade aan een woning in Kinrooi tijdens de nieuwjaarsnacht van 2013-2014. De twee jongeren, die vandaag hun kat naar de rechtbank stuurden, moeten naast een geldboete het gezin en hun verzekeraar een schadevergoeding betalen van 129.260 euro.

Het jaar 2014 begon slecht voor Valentin V. uit de Dorpsstraat in Kinrooi. Enkele afgestoken vuurpijlen belandden op het dak van zijn woning en zorgden net na middernacht ervoor dat het dak en de zolderverdieping in lichterlaaie stonden.

Enkele getuigen wezen de twee Nederlanders K.J. en D. DG. aan als diegene die de vuurpijlen hadden afgestoken. Bij een huiszoeking in de buurt, waar de twee te gast waren, werden nog drie reeds ontstoken sierpotten met vuurwerk aangetroffen. De twee gaven tijdens hun verhoor door de politie toe dat ze het vuurwerk hadden afgestoken, maar kwamen niet opdagen bij de behandeling van hun zaak.

Beiden krijgen nu van de correctionele rechtbank van Tongeren een geldboete van 300 euro met uitstel en moeten de brandschade vergoeden.