Nederland heeft 10 óf 60 dagen om chauffeur uit te leveren die geel hesje doodreed in Wezet

Slachtoffer Roger B.
VTM Nieuws, rv Slachtoffer Roger B.
Mocht de Nederlandse vrachtwagenchauffeur die ervan verdacht wordt opzettelijk een 'geel hesje' te hebben doodgereden, bereid zijn om aan België uitgeleverd te worden, dan heeft Nederland tien dagen om hierover te beslissen. In het andere geval heeft Justitie bij onze noorderburen zestig dagen om zich over een uitlevering uit te spreken. Dat zijn de Europese richtlijnen daaromtrent. 

De verdachte van het dodelijke incident vrijdagavond in Visé (Wezet) is een 56-jarige. Hij werd gisteravond in Nederland opgepakt. België heeft een Europees arrestatiebevel tegen de man uitgeschreven.

De voormelde zestig dagen gaan in vanaf het moment van de arrestatie van de verdachte. In uitzonderlijke gevallen is dat 90 dagen. Stemt de verdachte in met de uitlevering, wordt hij binnen de 10 dagen uitgeleverd.

De Europese wetgeving voorziet motieven om uitlevering te weigeren, maar in dit specifiek geval lijkt zich geen juridisch obstakel op te werpen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Vandekerckhove

    Tragische zaak , een man die hoogstwaarschijnlijk een jarenlang gewerkt heeft en een blanco strafblad heeft . ..Wat bezielde hem om iemand bewust , moet nog bewezen worden , omver te rijden ...?

  • Pieter van der Terp

    Melden jullie ook even dat het slachtoffer eerst een ruit insloeg bij de betreffende vrachtwagen? Vind het wel heel erg om gelijk te zeggen dat er opzet in het spel is. Iemand doodrijden doe je niet bewust maar als er een ruit ingeslagen wordt snap ik heel goed dat de paniek toeslaat!

  • Dirk Hofstede

    Uitlevering word nooit geweigerd ! Zeker niet tussen europese landen.