Nazihuis schokt Keerbergen

Medialaan
In Keerbergen heeft de politie vanochtend een proces-verbaal opgemaakt tegen de bewoner van een huis dat versierd is met nazi-symbolen. De man is naar eigen zeggen gefascineerd door Adolf Hitler, en maakt dat met allerlei symbolen duidelijk. Wettelijk doet de man niets fout, maar de buurtbewoners vinden het schokkend. "Ik ben geen extremist en doe met mijn Hitler-sympathie niemand kwaad", reageert Georges Boeckstaens (71) op de afkeurende reacties.

"Uit verveling ben ik boeken over Hitler en zijn leger beginnen lezen. Die boeiden me wel. Gaandeweg kreeg ik sympathie voor de man en zijn denkwijze." Boeckstaens' bewondering voor 'de führer' stopt wel in 1939. "Wat erna gebeurde, vind ik ook afschuwelijk en keur ik ten zeerste af. Over de Holocaust zal je hier dan ook niks vinden. Maar de jaren ervoor boeien me dus wel."

Frank Gallan
Boeckstaens vrouw distantieert zich van haar mans voorliefde. "Maar ik weet dat hij hiermee geen kwaad doet, en als hij zich hiermee amuseert... Ikzelf adoreer liever zanger Frank Galan."

Keerbergs burgemeester Dominick Vansevenant (N-VA) is harder. "Persoonlijk vind ik het verwerpelijk dat iemand dergelijke symbolen aan zijn gevel hangt. Of het strafbaar is, weet ik niet. Dat is aan het parket om uit te maken. Ik heb de politie daarom alvast gevraagd ter plaatse vaststelling te doen en proces-verbaal op te maken", aldus nog de burgemeester.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels