Nationale staking op luchthaven zal ruim 10 miljoen euro economische schade veroorzaken

Als Brussels Airport op woensdag sluit, zal dat grote economische gevolgen hebben.
Photo News Als Brussels Airport op woensdag sluit, zal dat grote economische gevolgen hebben.
Als Brussels Airport tijdens de nationale staking op woensdag 13 februari moet sluiten, dan veroorzaakt dat "tussen de 10 en de 13 miljoen euro" economische schade. Dat heeft de voorzitter van de luchthaven van Zaventem, Marc Descheemaecker (met een N-VA-signatuur), vandaag gezegd in "De Zevende Dag".

Brussels Airlines schrapte alle vluchten op woensdag 13 februari door de nationale staking. Dat terwijl TUI fly al aankondigde dat het die dag zal uitwijken naar buitenlandse luchthavens. Of Brussels Airport woensdag zal sluiten, hangt af van in welke mate de luchtverkeersleiders van skyeyes, het vroegere Belgocontrol, de stakingsoproep zullen volgen. De vakbonden verwachten dat die vrij algemeen zal zijn. Ook de bagagisten op de luchthavens zullen de stakingsoproep volgen.

“Tussen de 10 en de 13 miljoen euro schade”

Als Brussels Airport komende woensdag zou moeten sluiten door de staking bij skeyes, dan zou dat grote gevolgen hebben, aldus Descheemaecker. "De Brusselse luchthaven is de tweede grootste economische motor", luidt het. "Als wij gewoon de meerwaarde die de luchthaven creëert, verrekenen met één dag shutdown, dan spreken we toch over een economische schade, enkel door het volledig sluiten van de luchthaven, van ik schat tussen de 10 en de 13 miljoen euro.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edgard Gielis

  de gepensioneerden lijden ook veel schade door deze regering en indexsprong en btw verhoging

 • Kamiel De Grootte

  alles wordt tegenwoordig uitgedrukt in geld... who cares, morgen nog een dag en daarna nog een, nog genoeg dagen om geld te verdienen zeker?

 • Johan Billiet

  Was een ticket naar het buitenland aan het boeken met SAS Airlines vanuit Brussel en zie in de prijssimulatie dat ca. de taksen zowat de helft uitmaken van de prijs van het ticket. Vlieg nu, veeeeel goedkper, vanuit andere luchthaven (en andere maatschappij) op zelfde eindbestemming. Waarom zou ik de exorbitante lonen en vergoedingen van Descheemaecker en Vandenbossche meehelpen te financieren..?.

 • Dirk Tuymans

  Anuna zal content zijn...maar dat de allemaal staken is meer dan terecht...! Onze regering blijft zelf hun zakken vullen terwijl de werkende mens steeds meer het gelach kan betalen. Zware beroepen, waar blijven ze..! Landingsbanen worden zo goed als afgeschaft, enz enz..

 • Jan Verstrepen

  Dat ze dan al dat geld dat ze zo gezegd verliezen, VOKA, gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen in 2019 niet moeten staken voor gewoon wat te kunnen leven.