Nationale Loterij wil eigen winkels openen

De Nationale Loterij wil "een keten van shops openen" om haar eigen producten aan te bieden. De zoektocht naar panden is al ­gestart in Antwerpen, Gent, Namen en Luik.
Thinkstock De Nationale Loterij wil "een keten van shops openen" om haar eigen producten aan te bieden. De zoektocht naar panden is al ­gestart in Antwerpen, Gent, Namen en Luik.
De Nationale Loterij wil "een keten van shops openen" om haar eigen producten aan te bieden. De zoektocht naar panden is al ­gestart in Antwerpen, Gent, Namen en Luik. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag. Zij troffen de informatie aan in het bulletin der aanbestedingen.

Gevraagd naar uitleg, klinkt het bij de Nationale Loterij dat ze dichter bij de spelers wil staan. De shops moeten ook dienen voor het discreet uitbetalen van middelgrote gewonnen sommen, van 2.000 tot 25.000 euro. "De bedoeling is zeker niet om concurrentie te vormen voor de verkooppunten", zegt woordvoerster ­Caroline Vangoidsenhoven.

Dagbladhandelaars voelen zich "bekocht"

In de Gazet van Antwerpen geven dagbladhandelaars aan niets van de plannen te weten en zich bekocht te voelen. "De Nationale Loterij is mee groot geworden door de krantenwinkels", zegt Yannick Gyssens, de voorzitter van Perstablo, een vereniging van handelaars in Vlaanderen en Brussel. Hij merkt op dat de dagbladhandels nog steeds goed zijn voor tachtig procent van de omzet.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy muis

  Das goed moet ik wat minder aanschuiven voor een gazet want met die gokverslaafden ,,,,

 • fer brion

  Die legale gokmaffia is dan nog zo hypocriet om het te hebben over "ken je limieten".

 • paul snemmel

  is normaal in de handen van een rode jongen wil hij al de winsten voor zich

 • jan latour

  dat is pas een echte maffia met steun van de regering

 • Guy Dupont

  Willen geen concurrentie zijn.... wat een lullige uitleg.