Nationale loterij legt elke maand fraude bloot

De Nationale Loterij heeft het afgelopen jaar twaalf gevallen van fraude blootgelegd. In 2016 waren er dat zeven.
Photo News De Nationale Loterij heeft het afgelopen jaar twaalf gevallen van fraude blootgelegd. In 2016 waren er dat zeven.
De Nationale Loterij heeft het afgelopen jaar twaalf gevallen van fraude blootgelegd. In 2016 waren er dat zeven. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De Loterij heeft een eigen antifraudecel met forensische analisten, zegt woordvoerster Caroline Vangoidsenhoven. "En we hanteren een nultolerantie", luidt het. Zo gaat de Nationale Loterij er prat op elk jaar meer dan 2.100 van zijn verkooppunten te controleren. Zodat elk verkooppunt zeker elke drie jaar een controle krijgt. 

Als een verkooppunt op fraude wordt betrapt, mag het geen producten van de Loterij meer verdelen. En voor elk fraudegeval wordt bij het parket een klacht ingediend. "De bescherming van de speler is voor ons van kapitaal belang."
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Dat wordt hoog tijd !

 • Frank Joos

  Zullen er veel moeten sluiten.

 • guido vermeyen

  Wat voor Fraude ? winnende loten niet uitbetalen of wat ?

 • Wesley Kenis

  En terwijl weeral aan de "winst" zitten door zelf voor politie te spelen. De reden fztvin niet speel is omdat jullie er toch alles zan doen om de winst in de "juiste portemonee" te krijgen en al net zo rot zijn als de overheid die jullie sponsort.