NSZ: "Stuur deurwaarders naar blokkades"

"Het moet gedaan zijn met die stakers, want het begint ons parten te spelen", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws.
BELGA "Het moet gedaan zijn met die stakers, want het begint ons parten te spelen", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws.
Bedrijven die hinder ondervinden van vakbondsblokkades om werkwilligen tegen te houden, kunnen er best een gerechtsdeurwaarder bijhalen. Dat zegt Christine Mattheeuws van ondernemersorganisatie NSZ.

Ze werd in Erpe-Mere zelf geconfronteerd met een blokkade. "Ik zei hen dat ik respect heb voor stakers, maar vroeg ook of zij respect hebben voor werkwilligen", zegt Mattheeuws. "Het antwoord was duidelijk neen. Ik heb er kostbare tijd door verloren." Mattheeuws adviseert bedrijven om gerechtsdeurwaarders naar de blokkades te sturen. "Wie niet wil luisteren, moet voelen."

Blokkades
"Het moet gedaan zijn met die stakers, want het begint ons parten te spelen", zegt de NSZ-voorzitster nog. "De macht van de vakbonden is veel te groot in België." Mattheeuws vindt dat het afzetten van wegen door de vakbonden in de toekomst verboden zou moeten worden.

De macht van de vakbonden is veel te groot in België

Christine Mattheeuws (NSZ)