Aangehouden betoger doorverwezen naar correctionele rechtbank

BELGA
De man die tijdens de nationale betoging van 6 november opgepakt was en vervolgens onder aanhoudingsbevel was geplaatst, is door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Diezelfde raadkamer heeft ook zijn aanhouding met een maand verlengd. Dat meldt het Brusselse parket.

De man uit Charleroi zou tijdens de betoging vijf agenten verwond hebben en een politiemotor in brand gestoken hebben. Hij zou al eerder in aanraking gekomen zijn met het gerecht voor gelijkaardige feiten.

De man is in verdenking gesteld voor gewapende weerspannigheid, opzettelijke slagen en verwondingen op politieagenten met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit, misdrijven waarop celstraffen tot vijf jaar staan. Wanneer zijn proces zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Donderdag en vorige week donderdag, 4 december, verschenen al vier andere mensen voor de correctionele rechtbank die tijdens de betoging stenen zouden gegooid hebben naar de politie. Het parket vroeg tegen hen een gevangenisstraf van 1 jaar. Op 19 december en 8 en 16 januari verschijnen nog een aantal mensen voor de rechtbank omdat zij zich tijdens de betoging zouden misdragen hebben.