"Het sociaal overleg is niet dood"

Michèle Sioen
PHOTO_NEWS Michèle Sioen
De Groep van Tien, het topoverlegorgaan van vakbonden en werkgevers, heeft "vooruitgang" geboekt in het sociaal overleg, dat donderdag wordt voortgezet. Dat heeft voorzitster Michèle Sioen woensdagavond na afloop verklaard.

"Deze vergadering is het bewijs dat het sociaal overleg niet dood is. We boekten vooruitgang, kwamen nog niet tot een akkoord, maar spreken elkaar morgen (donderdag) nadat een aantal zaken verder uitgeklaard zijn", aldus de voorzitster van de Groep van Tien.

De Groep van Tien kwam woensdagavond bijeen. Op de agenda stonden nog enkele losse eindjes van het dossier rond het eengemaakt werknemersstatuut, maar ook de werkloosheidsverzekering, eindeloopbaanstelsels en tijdskrediet. Het zou de bedoeling zijn vandaag te proberen afronden. Wellicht moeten ook eerst de instanties worden geconsulteerd.

Vakbonden en werkgevers proberen de draad van het sociaal overleg weer op te pikken na de provinciale en nationale stakingen van de voorbije maand. De vakbonden geven de regering en werkgevers nu tijd om tegemoet te komen aan de eisen van de vakbonden.