Nationale Bank ontruimd: verdacht voertuig bevatte geen explosieven

Verschillende gebouwen in de buurt werden ontruimd.
Baert Marc Verschillende gebouwen in de buurt werden ontruimd.
De bestelwagen die deze voormiddag was opgemerkt aan de gebouwen van de Nationale Bank in Brussel, bevatte geen explosieven. Dat heeft onderzoek door de ontmijningsdienst van het leger (DOVO) uitgewezen. De omgeving van de Nationale Bank is dan ook rond 12.30 uur vrijgegeven en het personeel heeft de gebouwen opnieuw kunnen betreden. 

De Brusselse politie werd rond 07.40 verwittigd door medewerkers van de Nationale Bank. Die maakten melding van een verdachte bestelwagen die vlakbij de gebouwen geparkeerd stond. De politie nam daarop het zekere voor het onzekere en stelde een veiligheidszone van zowat 200 meter in, tussen de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal en het rondpunt met de Bankstraat en de Zandstraat. De gebouwen van de Nationale Bank werden ook ontruimd.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om na te gaan of er explosieven in de bestelwagen liggen. Dat bleek niet het geval, waarna de veiligheidszone en de evacuatie werden opgeheven. De eigenaar van de bestelwagen zal nu verhoord worden door de politie.

Baert Marc
Het verdachte voertuig.
Baert Marc Het verdachte voertuig.
Baert Marc6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucian Voinea

  en dit allemaal omdat het verdacht voertuig een marokkaans nummerplaat heeft.... maar ze hebben gelijk, ge weet nooit...

 • Peter Buyck

  Wie de politiek verwijt, moet in eigen boezem kijken... Kies voor de juiste vertegenwoordigers en niet voor kemphanen die andersmans geluk niet in de ogen gunnen.

 • Jan vanderwallen

  Al jaren worden we gegijzeld door dat soort toestanden. De Belgische politiek en vooral de EU zijn verantwoordelijk.

 • dirk verschoore

  ik dacht dat ze een zinkgat van ettelijke miljarden gevonden hadden

 • marc Deglin

  het was een achtergelaten combi ....ha...ha...