Nationaal Orkest van België dreigt met staking

Archieffoto.
Jan De Meuleneir/Photo News Archieffoto.
De vakbondsafvaardiging van het Nationale Orkest van België heeft op 23 mei in gemeenschappelijk front een stakingsaanzegging ingediend. Zondag liet het vakbondsfront weten dat het overleg sindsdien niets heeft opgeleverd. Bij het begin van het nieuwe seizoen worden acties verwacht, bevestigt Marie-Isabelle Joris van de Franstalige liberale vakbond SLFP vandaag.

In een e-mail heeft de syndicale afvaardiging nogmaals de terugkerende problemen opgesomd waarmee ze wordt geconfronteerd in het overleg met de intendant van het orkest, Hans Waege. In de mail wordt benadrukt dat er geen vertrouwen is in diens capaciteit om het instituut te beheren. Er zijn onder andere moeilijkheden rond het personeelsbeleid en het opstellen van de planning. 

Tot slot beklemtonen de vakbonden dat het orkest al jaren met financiële problemen kampt. De geldproblemen leidden ook naar het verlies van een twintigtal muzikanten, wat het steeds moeilijker maakt om de programmatie van het repertoire te volbrengen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gilbert dejonghe

  Dat ze maar staken , want het trekt toch op niets .

 • Jo Witters

  Eindelijk rust! Voor mijn part staken ze zes maand.

 • Frans Van Hoyweghen

  Dan zetten we een cedeke op dat gaat toch ook.

 • Albert Hendrix

  Staking? En wie gaat daar van wakker liggen?