Nadja Vananroye mag zich burgemeester van Hasselt noemen

Nadja Vananroye.
BELGA Nadja Vananroye.
Nadja Vananroye (CD&V) is op papier de nieuwe burgemeester van Hasselt. Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans heeft de akte ondertekend die Vananroye voordraagt als opvolgster van Hilde Claes. De benoeming gaat officieel in als Vananroye de eed heeft afgelegd bij Limburgs gouverneur Herman Reynders.

Omdat de ondertekening van de voordrachtsakte even op zich liet wachten, kon Nadja Vananroye de functie van burgemeester van Hasselt tot dusver nog niet opnemen. Eerste schepen Tom Vandeput fungeert daardoor sinds vorige dinsdag als waarnemend burgemeester van de stad.

Nu Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Homans de akte heeft ondertekend, mag Vananroye zich de nieuwe burgemeester van Hasselt noemen. Om in die functie operationele taken op te nemen, moet ze nog even geduld oefenen tot na het afleggen van de eed. Allicht volgende week zal Herman Reynders, gouverneur van Limburg, Vananroye uitnodigen in het provinciehuis om deze laatste formaliteiten te vervullen.

Zoals geweten is de nieuwe burgemeester de opvolgster van Hilde Claes, die ontslag heeft genomen omdat haar positie onhoudbaar was geworden door kritiek op haar partijgenoten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.