Nadat hij in elkaar geslagen werd in Anderlecht: “Michel Lelièvre woont niet in Terhulpen”

Michel Lelièvre.
VTM / Photonews Michel Lelièvre.
Michel Lelièvre (48) is niet naar Terhulpen (Waals-Brabant) verhuisd. Dat zegt de procureur des konings in Brussel. Hij ontkent zo berichtgeving in Waalse media. De oud-handlanger van Marc Dutroux werd vorige week in elkaar geslagen aan zijn woning in Anderlecht, nadat hij begin deze maand was vrijgelaten.

Lelièvre werd op het proces-Dutroux veroordeeld tot 25 jaar cel voor de ontvoering van An Marchal, Eefje Lambrecks, Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. Daarvan zat hij 23 jaar uit. In september werd beslist dat hij onder voorwaarden vrij kon komen. Nadat hij een tijd doorbracht in een opvangtehuis voor daklozen in Brussel, verhuisde hij in alle stilte naar Anderlecht.

Schuiladres

Daar werd hij afgelopen woensdagmiddag in elkaar geslagen, voor de deur van zijn schuiladres. Een nacht eerder was ook al zijn woning overhoopgehaald.


Volgens Waalse media zou Lelièvre naar Terhulpen zijn verhuisd, maar de procureur des konings in Brussel ontkent dat. De voormalige kompaan van Dutroux woont ook niet in een andere gemeente die behoort tot de politiezone La Mazerine (Terhulpen, Lasne en Rixensart), aldus nog het Openbaar Ministerie. 

Eerder schreef La Dernière Heure dat Lelièvre naar Waals-Brabant was verhuisd. De Franstalige krant vernam uit goede bron dat de man twee dagen in Terhulpen heeft verbleven, maar de gemeente intussen weer verlaten heeft.

De verblijfsmogelijkheden van Lelièvre zijn sowieso beperkt. Bij zijn vervroegde vrijlating op 30 november legde de rechter hem een reeks voorwaarden op. Zo moet de veertiger Vlaams-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Limburg en sommige delen van Brussel vermijden. Plaatsen waar zijn slachtoffers of de families van zijn slachtoffers wonen of werken. Bovendien mag hij geen alcohol of drugs gebruiken en moet hij het drugsmilieu vermijden.
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  Hoe was het toen Martin vrijgelaten werd? Ook toen veel protest en zo meer. Maar uiteindelijk werd alles rustig. Zo zal het ook met deze man zijn. En zo zal het zelfs worden, wanneer Dutroux zelf vrijgelaten wordt.

 • Bert Pelgrims

  En alle goedgelovigen die een procureur geloven zijn er aan voor de moeite.

 • Philomena Vanderweyen

  De voorwaarden die opgelegd worden zijn schijn voor de samenleving,niets opvolging lieve mensen,gewoon één keer per maand u aanmelden bij uw sociale assistentie, en klaar is kees.

 • Anne Callebaut

  Deze man zal men altijd viseren,hij zal altijd met een oog moeten open slapen. Moest ik van hem zijn ik vraag weer een plaatsje aan in den bak.

 • Patrick Van Overmeire

  Hij heeft 25 jaar gekregen en heeft er 23 van vast gezeten wat toch bijna zijn volledige straf is. Natuurlijk ging hij ooit vrij komen en zijn vervroegd vrij komen is om hem te begeleiden op zijn vrijkomen binnen 2 jaar en dan men geen regels meer opleggen aan hem en kon hij naast de slachtoffers gaan wonen als hij wou dus mensen begrijpen dit niet het is een test om hem te betrappen om hem langer in de cel te steken als hij in de fout gaat.