Nadat 73.000 Nederlandse eieren met fipronil zijn ontdekt in Duitsland: "Alle eieren op de Belgische markt zijn veilig"

AP
Alle analyses die het FAVV dit jaar in de pluimveesector voor fipronil in eieren al heeft uitgevoerd, bleken conform. Het ging om 400 stalen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen vandaag in een persbericht. 

Alle leghenbedrijven met eieren zijn in België dit jaar gecontroleerd op fipronil en andere residuen van biociden. "Alle resultaten waren in orde", zegt het FAVV. 

De Duitse autoriteiten haalden gisteren nog circa 73.000 Nederlandse eieren van de markt, nadat een fipronilgehalte boven de Europese norm vastgesteld was. Het FAVV meldt dat het vorige vrijdag al contact had opgenomen met de Nederlandse en Duitse autoriteiten om garanties te krijgen dat deze eieren niet op de Belgische markt zijn beland. Vandaag heeft het de bevestiging gekregen dat die eieren inderdaad niet naar België zijn verhandeld. "Alle elementen wijzen er dus op dat de eieren op de Belgische markt nog steeds in orde zijn", klinkt het.

Het Voedselagentschap benadrukt dat "het actieve toezicht voortgezet wordt om een veilige eiproductie te garanderen in België". Het besteedt daarbij bijzondere aandacht aan eieren afkomstig uit Nederland.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  nogal logisch dat de eieren die in Duitsland gecontroleerd werden niet naar België werden verscheept. Vraag is er eieren van deze legbatterijen ook naar België zijn gegaan? Of is dit weer te moeilijk voor het FAVV, opgericht door mieke vogels en andere "verstandigen" van agalev? Wat heeft het FAVV bereikt buiten een extra kost te zijn voor de burger en een "postjes" bedrijf voor rood en groen die er hun "kameraden" een leuk jobke konden geven?

 • Edgard Gielis

  hier is altijd alles veilig doofpot operatie ja

 • rudolf jacobs

  eieren in belgie veilig zeggen ze let op dan klopt er weer iets niet,anders zeggen ze dat niet,en in duitsland hebben ze die eieren geteld hee en het was just geen enkele is vermist of kapot gegaan geteld en herteld belachelijke hoop,ik heb men eigen kip

 • Louis Sels

  Alles voor de winst. Morgen kan die firma terug verder( doen

 • Seppe Cools

  Hoe kan dat nu dat er nu nog steeds eieren met Fipronil op de markt terecht komen in Europe? Wat een zieke maffia is dat?