Nachtnet Brusselse MIVB teruggebracht naar 11 buslijnen

UNKNOWN

Vanaf vrijdag 9 april voert de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB een nieuwe structuur in voor het nachtnet Noctis. Voortaan rijden in de weekendnachten nog 11 buslijnen in plaats van 17. De nachtelijke taxidienst Collecto wordt beter afgestemd op het Noctisnet en wordt goedkoper voor MIVB-abonnees.
 
De Noctisbussen vertrekken op vrijdag- en zaterdagnacht om het half uur aan de Beurs, in het centrum van Brussel. Het laatste vertrek is om 2.45u. Ze zijn gratis voor MIVB-abonnees.
 
Besparingen

Omwille van besparingen moest het Noctisnet ingeperkt worden, maar Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) wijst erop dat de geografische spreiding van nachtlijnen over het gewest gehandhaafd werd doordat de nachtelijke taxidienst Collecto beter afgestemd werd op het Noctisnet. De collectieve taxi's kosten voortaan 5 euro voor MIVB-abonnees en 6 euro voor anderen.
 
"Brussel blijft over een sterk nachtelijk openbaar vervoer beschikken tegen een lagere prijs voor de gebruiker", besluit Grouwels. (belga/dea)