Nachtelijke brand aan in opspraak gekomen waterpijpcafé in Vilvoorde: "Zonder twijfel opzettelijke brandstichting"

Waterpijpcafé The Royal Lounge (Archiefbeeld).
Lukas Waterpijpcafé The Royal Lounge (Archiefbeeld).
Een brand heeft afgelopen nacht de gevel van het café 'The Royal Lounge' aan de Vlaanderenstraat in Vilvoorde zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, maar de brand is aangestoken, zo blijkt uit het verslag van de branddeskundige die het parket van Halle-Vilvoorde aanstelde.

"De conclusies van de branddeskundige zijn zeer duidelijk. Het betreft hier zonder twijfel opzettelijke brandstichting. Er werden na onderzoek vier brandhaarden en brandversnellers aangetroffen. Het onderzoek naar de dader of daders loopt", aldus Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. 

De brandschade bleef grotendeels beperkt tot de buitenkant van het 'waterpijpcafé'. Het café kwam in 2014 in opspraak toen er bij een razzia door de politie en sociale inspectie heel wat drugs werden aangetroffen en tal van andere inbreuken werden vastgesteld. 

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte besliste het café te sluiten voor een periode van twee maanden. De Raad van State floot hem toen echter op vraag van de uitbater terug omdat de burgemeester zijn bevoegdheid te buiten ging. In 2016 liet Bonte het café opnieuw voor drie maanden sluiten wegens aanhoudende klachten over nachtlawaai. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Zo kan je de pijp aan Maarten geven !

 • ives verheyleweghen

  Het is zeer ongezond: 1 waterpijp komt ongeveer overeen met 40 sigaretten. iedereen denkt dat omdat de rook door water gaat de schadelijke bestanddelen tegengehouden worden, niets is minder waar

 • leen hanssens

  In café's mag men toch niet roken?

 • Fredien Vandervekens

  Waterpijperaars roken dan ook, vrij zelden, een vredespijp. Hoort niet bij de "ware" pijpcultuur.

 • Arthur Houben

  Wat zou er in de waterpijpen zitten? Opium of zo misschien dat gebruikers zo luidruchtig worden? Terechte sluiting bij overlast.