Nacht Zonder Ongevallen: 88 procent houdt zich aan belofte om niet te drinken

Archiefbeeld ter illustratie
Marc Aerts Archiefbeeld ter illustratie
Van de bestuurders die tijdens de voorbije "Nacht Zonder Ongevallen" bij aankomst aan zes discotheken beloofden nuchter te blijven, bleek 88 procent op het moment van vertrek onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille te zitten. Bij de vrouwen was dat ruim 92 procent, zegt Responsible Young Drivers Vlaanderen.

De Responsible Young Drivers organiseerden hun 25ste Europese Nacht Zonder Ongevallen. In Vlaanderen vond de sensibiliseringsactie plaats aan zes discotheken: Carré (Willebroek), Club Exo (Sint-Niklaas), Flight 90 (Oostende), The Villa - Antwerp (Antwerpen), The Villa - Leuven (Herent) en Versuz (Hasselt). 

Daar werd aan feestvierders die met de wagen waren, gevraagd om de hele avond niet te drinken. Wanneer ze enkele uren later weer naar huis wilden rijden, werden ze aan een alcoholtest onderworpen. Wie dan nuchter was, kreeg een goodiebag. Voor de anderen zochten vrijwilligers naar een oplossing om hen veilig thuis te krijgen.

Vorig jaar noteerde de organisatie het beste resultaat ooit: 91 procent van de bestuurders bleef toen onder de limiet. Bij de vrouwen was dat zelfs ruim 95 procent. Toch zegt Responsible Young Drivers ook dit jaar tevreden te zijn. "Dit toont nogmaals aan dat de Vlaamse jeugd kiest tussen rijden en drinken en vooraf al een oplossing gekozen heeft om veilig thuis te komen.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Decock

    Nog altijd meer dan 10% blijft dus te veel drinken! Dat is hoger dan de cijfers bij bob controles, dus zeker niet voldoende. Het aantal weekend ongevallen blijft veel te hoog, spijtig genoeg. En dat is niet alleen te wijten aan de jeugd.

  • Eric Vanovermeire

    Op alcohol werd inderdaad getest. Op andere verdovende middelen....niet dus. En laat dat nu het grootste probleem zijn dezer dagen....

  • Gerard Braeckmans

    Men belooft op een bepaalde dag niet dronken in de auto te stappen?