Naakte vrachtwagenchauffeur verplicht opgenomen voor psychologisch onderzoek na ravage in Bierbeek

De naakte vrachtwagenchauffeur reed ook een busje van Eandis aan.
Andreas De Prycker De naakte vrachtwagenchauffeur reed ook een busje van Eandis aan.
De vrachtwagenchauffeur die vrijdag in Bierbeek inreed op een negental voertuigen, moet zich verplicht laten opnemen voor psychomedische opvolging. De 27-jarige Pool reed naakt onder invloed van amfetamines. Dat meldt het parket in Leuven.

De trucker veroorzaakte vrijdag even voor 18 uur een ware ravage op de Tiensesteenweg in Lovenjoel, deelgemeente van Bierbeek, in Vlaams-Brabant. Hij reed daar in op een negental voertuigen. Zo botste hij op de achterkant van een bus van De Lijn. Vier reizigers liepen daarbij lichte verwondingen op.

Rijverbod

De 27-jarige Pool is inmiddels voor de onderzoeksrechter in Leuven verschenen. "Hij wordt niet in voorhechtenis genomen, maar komt ook niet echt vrij", zegt Sarah Callewaert van het parket in Leuven. "Hij krijgt een residentiële opname in een ziekenhuis opgelegd voor psychomedische opvolging. Daar wordt hij onder meer psychologisch onderzocht."

De trucker vluchtte na de aanrijding te voet weg in de richting van de Pellenbergstraat in Lovenjoel. De politie zette een helikopter in om hem te vatten. "De man was volledig naakt. Onmiddellijk na zijn arrestatie legde hij een positieve test af op het gebruik van amfetamines", zegt Callewaert. "Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding en ook in het ziekenhuis. De man gaf tijdens het verhoor een zeer warrige uitleg. Ter plaatse was zijn rijbewijs al voor vijftien dagen ingetrokken. Hij kreeg nu een rijverbod van drie maanden opgelegd."

Doorgereden

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. "Volgens de eerste bevindingen is de trucker na de eerste aanrijding gewoon blijven doorrijden. Hij kwam tot stilstand onder de bumper van een aanhangwagen." 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  ongelooflijk dat dit vandaag allemaal kan zo stound als iets met de vrachtwagen onderweg gelukkig vielen er dit keer geen doden maar wat een ergernis en geen énkele minister reageert terwijl zij allen weten dat vele van deze buitenlandse chauffeurs hun rijbewijs kochten reportage's zijn er genoeg die dit bevestigen in het buitenland kan je élk diploma of getuigschrift bekomen door te betalen ! oneerlijke concurrentie maar de politieker baalt er niet om en laat gewoon begaan !

 • Charles Petitjean

  Asap terugsturen.

 • ANN LIMBOS

  En daar steken ze nog geld in. Laat hem maar ne goeie Cold Turkey hebben.

 • Jef Denijs

  Hopelijk mag die in België ook nooit meer rijden ? Of is dit teveel gevraagd van het Belgisch gerecht ?