Na zeven meldingen van mogelijke ontvoeringspogingen in Brussel: parket vraagt om kalmte te bewaren

Een illustratiebeeld. Het kind is geen van de mogelijke slachtoffers van een ontvoeringspoging in het Brusselse.
ShutterStock Een illustratiebeeld. Het kind is geen van de mogelijke slachtoffers van een ontvoeringspoging in het Brusselse.
Het Brusselse parket heeft de jongste weken een hele reeks meldingen en klachten gekregen van mogelijke ontvoeringspogingen van kinderen in verschillende Brusselse gemeenten. Het roept iedereen op om de kalmte te bewaren zodat er “geen angstpsychose” ontstaat.

"Dergelijke meldingen zijn niet ongewoon", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman, "En ze worden altijd ernstig genomen. De onderzoeken naar de meldingen van de voorbije weken hebben nog niets concreets opgeleverd en we vragen aan iedereen om de kalmte te bewaren, zeker op de sociale media."

Onbekende vrouw

In de loop van de maand oktober liepen bij de verscheidene Brusselse politiezones en het Brusselse parket al zeven meldingen binnen van mogelijke ontvoeringspogingen. De laatste dateert van afgelopen weekend, waar een 11-jarige jongen in Sint-Lambrechts-Woluwe op straat zou zijn aangesproken door een onbekende vrouw, die hem mee zou hebben willen lokken.


"De politie stelt elke keer alles in het werk om de verklaringen van de melders te checken”, aldus het parket. “Daarvoor worden altijd verschillende onderzoeksdaden bevolen en uitgevoerd. Dat is ook gebeurd in de dossiers die de voorbije weken zijn geopend."

Voorlopig is er geen enkele link vastgesteld tussen de verschillende dossiers, aldus nog het parket, en hebben de verschillende onderzoeken nog geen objectieve elementen aan het licht gebracht die erop wijzen dat er strafbare feiten gebeurd zouden zijn.

"De onderzoeken lopen wel nog verder", zegt de parketwoordvoerder. "Intussen willen we er wel op wijzen dat het verspreiden of becommentariëren van niet-gecontroleerde informatie of onbevestigde geruchten op sociale media weinig nuttig is. We moeten opletten dat er geen angstpsychose gecreëerd wordt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Tessers

    Zet undercover in. Personen die ongemerkt op allerlei gevoelige plaatsen als speelplekken, speelplekken bij de Mc Donalds onopgemerkt kunnen gadeslaan en alarm geven.