Na speurtocht van 8 jaar treft politie ontsnapte Belg aan op Nederlandse camping

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Een Belgische man (46) die al sinds 2011 door de politie gezocht wordt, is gisterenavond op de Nederlandse camping Bergse Hoeve in Bergen op Zoom aangehouden. 

De man ontsnapte acht jaar geleden uit zijn cel in België. Hij zat op dat moment een lange gevangenisstraf uit voor zware mishandeling en brandstichting. Hij was dus al jaren op de vlucht en hoopte in Nederland een ‘nieuw' leven op te bouwen. Omdat er signalen waren dat de man zich verschool rondom Bergen op Zoom, werd er door rechercheurs een onderzoek ingesteld. Na een speurtocht van enkele dagen wees het spoor naar een camping. 

De receptie van Bergse Hoeve kreeg gisterenavond omstreeks 22 uur eerst bezoek van één agent. “Hij zei dat hij het terrein op moest voor iets met hulpverlening, humanitaire redenen”, aldus René Van Oers, baas van het kampeerterrein. De agent ging vervolgens bij de slagboom staan en maakte de weg vrij. “Meteen kwam een hele karavaan politiewagens het terrein opgereden. Ik vond het heel vreemd. Want ik wist van niks. Wat ze hier hebben gedaan weet ik ook niet, want ik was voetbal aan het kijken.” De politie is volgens diezelfde eigenaar een kwartier, hoogstens een klein halfuur, op het terrein geweest. 

De eigenaar weet nog steeds niet wat er precies aan de hand was. “Ik moet nu van jou horen dat er in Bergen op Zoom een Belg is aangehouden‘’, vertelt hij aan een journalist van BN DeStem. “Mij hebben ze in ieder geval niks verteld.” 

Bergen op Zoom

De Nederlandse politie wist sinds een paar dagen dat de man zich mogelijk in Bergen op Zoom ophield. Na wat speurwerk, leidde het spoor naar de Bergse Hoeve. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick DECOCK

    Zouden verschieten wie er zich op Nederlandse campings in grensstreek verstopt moesten ze die eens echt doorlichten.