Ga naar de mobiele website
^ Top

Na seks in bos kreeg meisje (16) 50 euro en twee zakken snoep: dertiger veroordeeld tot twee jaar cel

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 35-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor het aanranden en verkrachten van een 16-jarig meisje uit Rumst.

Het slachtoffer had op 3 augustus 2015 aangifte gedaan. Ze vertelde dat ze de beklaagde vier maanden eerder had leren kennen op Netlog en dat ze gesprekken hadden gevoerd via Skype. Hij had geld op haar gsm gezet, waardoor ze zich verplicht voelde om met hem af te spreken.

Op 17 mei 2015 had hij haar mee naar een speeltuin genomen, waar ze orale seks hadden. Drie dagen later hadden ze seksuele betrekkingen in een bos. Hij gaf haar na afloop 50 euro en twee zakken snoep. Een kleine maand later had hij opnieuw aangedrongen op seks. Hij had haar de morning-afterpil en een zwangerschapstest gegeven.

Naaktfoto's met dubbele manipulatiefunctie

Op de laptop van de beklaagde werden Skype-gesprekken gevonden, waaruit bleek dat hij wel degelijk wist dat ze nog maar 16 was. Het meisje had ook verschillende malen gezegd dat ze niet wilde afspreken. Ze was er niet klaar voor, vond het eng en voelde zich door hem gedwongen. Ze had hem ook naaktfoto's moeten sturen, om te vermijden dat hij haar zou komen opzoeken. In latere gesprekken dreigde hij die openbaar te maken, als ze hem weigerde te ontmoeten.

De gesprekken toonden volgens de rechtbank aan dat er van enige toestemming geen sprake was, zoals de beklaagde zelf beweerde. Hij had het meisje gemanipuleerd en onder druk gezet. De rechtbank legde hem een straf deels met uitstel op en koppelde daar verschillende voorwaarden aan, waaronder het volgen van een behandeling voor zijn seksuele problematiek.

Meer over13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Timon Denham

  Zij is duidelijk gemanipuleerd in haar geestelijk kwetsbare jaren en puberale, kinderlijke doen.

 • BertPienter

  Een terechte straf. Goed werk van het gerecht.

 • Sjoerd Soldaat

  Veronica.... op je 16 weet je echt wel wat je doet, neemt niet weg dat ze gedwongen is en afgeperst. Maar ik ben zeker van mening dat je vanaf je 16e echt genoeg verstand heb en zelf dingen kan bepalen.

 • Severine C

  @Daniel, tuurlijk wist ze dat het fout was, ze is onder druk gezet.

 • Veronica M

  Wie hier beweert dat een KIND van 16 wel weet wat die doet is niet goed bij zijn hoofd. Dit is juist een leeftijd waarbij je heel gemakkelijk fouten maakt. Het zou je eigen kind maar zijn? Dan is het wel erg ?

Gesponsord

Meld een bug