Na Nederlandse beschuldiging van cocaïnedoping petanquers: “​Al langer zelfde gevoel, maar nooit bewijzen”

Toxicoloog acht drugs weinig effectief: “Onjuiste dosis werkt zelfs averechts”

Petanque
thinkstock Petanque
Petanque.  Dat is een groepje ‘jeu de boules’-spelende senioren op een Zuid-Frans pleintje,  het glaasje pastis nooit ver weg. Maar ook spelers die onder invloed van cocaïne hun werpprestaties trachten te verbeteren. Althans, dat beweren twee voormalige Nederlandse kampioenen.  “Wij vermoeden al langer hetzelfde. Al is de situatie in Nederland niet anders”, aldus een Belgische speler uit de hoogste nationale klasse. Er werd wel nog niemand betrapt.

“Veel Belgische spelers gebruiken cocaïne. Nadien gooien ze geen bal meer fout”. Die straffe uitspraak van de voormalige Nederlandse petanque-kampioenen Kees Koogje (27) en Edward Vinke (46) deed de Belgische petanquewereld gisteren daveren. “Ik ken genoeg Belgische spelers die coke gebruiken”, zegt Vinke in een dubbelinterview op de Nederlandse sportwebsite Vice Sports. “Die gaan dan even naar het toilet, komen terug met grote ogen en gooien vervolgens geen bal meer fout. Ze voelen zich dan echt de koning. Vooral in Frankrijk en België denk ik dat er veel gebruik wordt gemaakt van verdovende middelen.”

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.