Na meer dan 7(!) uur eindelijk één rijstrook opnieuw open op E313 richting Antwerpen

De cabine vatte vuur, ook de Haribosnoepjes zijn verbrand.
RV (Luc-Alain de Haes)/De Roeck De cabine vatte vuur, ook de Haribosnoepjes zijn verbrand.
Op de E313 richting Antwerpen is sinds 17.30 uur één rijstrook vrijgemaakt ter hoogte van Massenhoven. Nadat er vanochtend een ongeval plaatsvond met twee vrachtwagen, waarvan er één vuur had gevat, was de snelweg ruim zeven uur lang volledig afgesloten. Ook in de richting van Hasselt werd de E313 een tijdlang afgesloten. Intussen is de takeling nog steeds aan de gang. Richting Antwerpen blijft het filerijden vanaf Herentals, in de andere richting staat er een kijkfile vanaf Wommelgem.

Omstreeks 10.20 uur deze ochtend, ter hoogte van Massenhoven, reden twee vrachtwagens op elkaar in. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen vatte vuur. Ook de lading van het andere voertuig - bestaande uit Haribosnoepjes - vloog in brand.

Aangezien een van de vrachtwagens een gastank had, moest er bijzonder omzichtig worden omgesprongen met het takelen. De politie sloot daarom ook een tijdje de snelweg richting Hasselt af. Bovendien moest bekeken worden of de weginfrastructuur niet te veel schade had geleden door het ongeval en de brand.

Het ongeval veroorzaakte al meteen een file van enkele kilometers en de hinder zal nog een hele tijd duren, ook al deed het ongeval zich deze voormiddag voor. "Er was een tijdlang een grote, zwarte rookpluim te zien en de cabine van de vrachtwagen stond in lichterlaaie", liet Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum deze middag weten. "Gelukkig vielen er geen gewonden."

De materiële schade is wel aanzienlijk, want mogelijk is ook het wegdek beschadigd. Allicht zal het asfalt hersteld moeten worden. Intussen wordt de snelweg in de rijrichting van Limburg afgesloten om de takelwerken vlot te laten verlopen. Een van de vrachtwagens rijdt immers op gas "en dan mogen we geen enkel risico nemen".

De aangereden vrachtwagen was geladen met Haribosnoepjes. De lading vloog net als de cabine van de aanrijdende vrachtwagen in brand. De lading van die tweede vrachtwagen, bestaande uit sigarettenfilters, vatte geen vuur.

Boetes

De wegpolitie van Antwerpen heeft deze middag ook heel wat automobilisten die in de tegenovergestelde richting reden, op de bon geslingerd, omdat ze vertraagden en beelden probeerden te maken.

Wie vanuit Hasselt of de Kempen richting Antwerpen moet, werd aangeraden al in Geel de snelweg te verlaten en binnendoor via Kasterlee naar de E34 te rijden. In loop van de namiddag werd de E313 voor de takelwerken ook een tijd afgesloten in de rijrichting Hasselt.

Vorige week gebeurde op donderdagvoormiddag ook al een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens op de E34 in Massenhoven. Toen stond er al snel een file van maar liefst 12 kilometer in de richting van Antwerpen.

RV (Luc-Alain de Haes)
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck
RV (Luc-Alain de Haes)53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rigobert Deleu

  Op zo'n en feestdagen geen vrachtwagens meer zoals de ons omringende landen . In de weekdagen van 6hr tot 22hr verbod op voorbijsteken voor vrachtwagens zoals nu al op snelwegen in Wallonië . En veel controle en boetes, de enige manier die ze verstaan .

 • Johan Ongena

  We staan er goed voor als elke snelweg een ganse dag gaat afgezet worden als een voertuig op gas rijdt!!

 • Herwig Hemeleers

  Proficiat aan VTM nieuws: zij gebruiken dus een filmpje in het nieuws dat duidelijk ILLEGAAL werd opgenomen door 1 van die bietekwieten die dit al rijdend in de andere richting hebben gefilmd. Als signaal inzake verkeersveiligheid kan dit tellen VTM!

 • René Lenaerts

  Maar een middel om iedereen tot de nodige voorzichtigheid te dwingen; een bijkomende boete van 5000€ voor elke minuut en elke rijstrook die men blokkeert door ongeval of verlies van lading.

 • guy raeymakers

  In plaats van aftegeven op de truckers geef af op die onnozele kudde met hun smartphones die ongepaste maneuvres maken om toch maar wat te kunnen filmen.