Exclusief voor abonnees

Na dodelijk ongeval: dit maakt de elektrische step zo gevaarlijk

Laenen
We rollen hoe langer hoe meer op een e-step door onze grootsteden. Niet zonder gevaar voor lijf en leden: “Rechtstaand met 25 km/u op kleine wieltjes voortbewegen, is tegen onze natuur. Bovendien is ons brein niet geoefend om aan die snelheid steeds correct te reageren als het misgaat”, zo menen experts. Het goede nieuws: die noodzakelijke interactie tussen bestuurder en step valt wel te trainen.

Een 41-jarige man die vorige maand in Brussel zwaar ten val kwam met een elektrische step is wellicht het eerste dodelijke slachtoffer van een ongeval met een dergelijke elektrische step in ons land. Het nieuwe vervoermiddel wint almaar aan populariteit. Marktleider Lime telt alleen in Brussel al meer dan 125.000 gebruikers van deelsteps. Goed voor de ecomobiliteit, maar wat met de veiligheid?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Dit had niet mogen bestaan.. ze zorgen voor last op straat .. omdat er staan er in het midden van een fietspad.. waar de fietsen niet meer door kunnen . Afschaffen.

 • Herman Van den Bosch

  Waar kan men degelijk onderricht krijgen om met de elektrische step veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen?

 • John De roo

  Je komt toch bijna niet meer bij als je dit leest , 1 ongeval met een elektrische step , geen 10, geen 100, "1". De omstandigheden?? Niet belangrijk?? Kon die man er wel mee rijden?was hij wel nuchter?moest hij uitwijken? Een skateboard of rollerblades zijn minstens even gevaarlijk!waarom wordt daar niet over geschreven? Of gaan we dat ook belasten? En examens voor laten afleggen.

 • John De roo

  Hij zal belast worden en dan opeens zal hij niet meer gevaarlijk zijn ...jawel beste mensen dat hebben we hier nodig , een extra belasting en rijexamens ...pfff

 • Mario Tersago

  Naturlijk niet maar toen de opmars kwam van elektrisch ondersteunde motoren, vond men alles uit wat aangedreven kon worden, zonder een politiek of juridisch kader. Tot op heden.. Nog steeds niet, althans niet in detail. Sorry maar zulke dingen zijn levensgevaarlijk. Een speedpedelec ook maar als je als mens niet logisch kan redeneren, laat de politiek de deur open voor dommeriken om het systeem te achterhalen. Spijtig dat sommige ongelukkigen of dommeriken, eerst het slachtoffer moeten zijn.