Ga naar de mobiele website
^ Top

Na diefstal: "Zij hebben het lef om mij te bestelen, ik het lef om hen herkenbaar op het net te plaatsen"

De twee daders gingen er vrijdagnamiddag met een pot tabak vandoor.
Siebe De Voogt De twee daders gingen er vrijdagnamiddag met een pot tabak vandoor.
De eigenaar van krantenwinkel Press Shop in Blankenberge heeft op zijn Facebookpagina camerabeelden geplaatst van twee jonge dieven die vrijdag een pot tabak stalen in z'n zaak op de Grote Markt. "Schending van de privacy? Zij hebben het lef om mij te bestelen, dus heb ik het lef om hen herkenbaar op internet te plaatsen", foetert Tano Cattoor.

De diefstal vond vrijdagnamiddag even na 16 uur plaats. Op de beelden is te zien hoe één van de schijnbaar minderjarige daders de pot met tabak - kostprijs: 35 euro - in zijn rugzak verstopt. Vervolgens wandelt hij met zijn kompaan de zaak buiten zonder te betalen.

Cattoor plaatste screenshots van de beelden op Facebook. Zijn bericht werd in twee uur tijd al meer dan 200 keer gedeeld. "Hopelijk levert het snel resultaat op", stelt de man die vooralsnog geen aangifte deed bij de Blankenbergse politie. Die keurt zijn werkwijze af en roept op om in dergelijke gevallen steeds aangifte te doen én de beelden aan de bevoegde instanties over te maken.

Meer over33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rigobert Deleu

  Als je niet steelt , kom je dat niet tegen . Moest de politie meer werk maken van winkeldiefstallen en de daders oppakken en justitie strenger straffen , zouden de dieven minder gerust zijn . Voor de politie is winkeldiefstal prioriteit nr 37 . Veel te laks , zowel politie als justitie .

 • Ab Shaar

  Herkenbaar?je ziet alleen de achterkant.....wel erg !samen staan we sterker

 • jan maes

  Goed zo en nu jou foto of geef jij alles aan wat je hebt verdiend diefstal is diefstal

 • Dorothea Frissen

  Goed gedaan ze verdienen niet beter

 • Isabel Van Langendonck

  Ik ben ooit opgelicht via Kapaza, klacht ingediend bij politie, ik had mevrouw haar rekeningnummer, wet van privacy van toepassing! En weet je wat ik nu denk?

Meld een bug