Na de steak-friet-discussie: sp.a krijgt kritiek op Twitter nadat ze zelf steakdag organiseren

Sp.a en Groen vinden dat ongezonde voeding niet gepromoot mag worden, maar bij de lokale sp.a-afdeling van Kessel-Lo houden ze blijkbaar wel van een lekkere steak-friet.
iStock/Twitter Sp.a en Groen vinden dat ongezonde voeding niet gepromoot mag worden, maar bij de lokale sp.a-afdeling van Kessel-Lo houden ze blijkbaar wel van een lekkere steak-friet.
Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) op die manier de primaire producten van bij ons promoten. Maar bij sp.a en Groen hebben ze de buik vol van zulke acties waarbij promo gevoerd wordt voor ongezonde voeding. Maar dat wil blijkbaar niet zeggen dat ze bij sp.a niet van een lekkere steak houden...

“Nationale trots of niet, stop met het promoten van ongezonde voeding”, oppert Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum bij de start van de marketingcampagne. “Wat VLAM doet is niet meer van deze tijd. Ze zouden enkel nog gezonde voeding mogen promoten.” Sp.a en Groen steunen hem in zijn mening. Maar topslager Hendrik Dierendonck en het VLAM snappen er niks van. “Mogen we alstublieft nog wat trots zijn op onze steak?”

Jaarlijkse Steakdag

Maar bij de lokale sp.a-afdeling van Kessel-Lo houden ze blijkbaar nog maar al te graag van een goede steak. Op 27 mei van dit jaar organiseerden ze daar hun jaarlijkse steakdag. Daar werd de steak met heerlijke sauzen en handgesneden frieten geserveerd. 

Op Twitter waren er wel meerdere voor-en tegenstanders te vinden van de ‘week van de steak-friet’. Zo wordt er ook de vraag gesteld waarom we eerst enthousiast deelnemen aan de ‘dagen zonder vlees’ en vervolgens een lekkere steak eten tijdens de ‘week van de steak-friet’.

En volgens deze twitteraar zijn dit de gevolgen als u géén steak eet. Links op de foto staat Filip Watteeuw die wil dat ongezonde voeding niet meer gepromoot wordt. Rechts op de foto staat Kristof Calvo, Kamerlid voor Groen.
182 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robert broeckhoven

  Gaat de politiek nu al beslissen wat we nog mogen eten??? Na al die maanden zonder vlees, alcohol enz. ben ik blij dat er eens een week van de biefstuk friet is, of moeten we nu echt allemaal aan de quinoa, vogelzaad en vleesvervangers zoals ons wordt voorgeschreven door de zelfverklaarde voeding specialisten Naessens en Bekaris ea. Ik beslis nog altijd zelf wat ik op mijn bord breng!!!!!!!

 • john meulebrouck

  Ik eet wat ik wil en een steak friet is ons gerecht en daar ben ik fier op. Dus dat staat eens in de week op ons menu. Dat zal Spa en Groen mij niet afnemen.

 • geert vlietinck

  Wil je goedkoop een lekker stukje vlees ga net over de grens langs de Cote d'opale keuze genoeg kleine restaurantjes zonder veel chi chi maar aan een democratische prijs!

 • Gerry Cle

  Wat een belachelijke kritiek. Het is toch niet omdat SPA vindt dat de REGERING geen vlees campagnes mag voeren dat ze zelf, als politieke partij, geen vlees meer mogen eten. In dat geval mag iedereen die vindt dat de regering geen reclame mag maken voor sigaretten of alcohol ook niet meer roken of drinken. De populistische kritiek wordt hoe langer hoe onnozeler.

 • Marc Van der Vloedt

  Er zijn plannen om de banken, ook deze van de oppositie, uit te breken en in die serre (van het Vlaams dictaat) wat meer groen(t/en) te kweken en te telen. Je moet wat over hebben om met de ge- en bestelde lichamen, de gestelden doelen te bereiken.