Ga naar de mobiele website
^ Top

Na de regenboogzebrapaden: de Brusselse holebilichten

Twitter
Twee mannen of twee vrouwen die hand in hand oversteken bij groen, dan wel hand in hand stilstaan bij rood. Tussen hun hoofden licht gelijktijdig een groen of rood hartje op. De verkeerslichten op de kleine ringweg in het centrum van Brussel staan in het teken van de Belgian Pride in de hoofdstad op 20 mei.

Op acht kruispunten hebben de Brusselse minister Pascal Smet (Mobiliteit en Openbare Werken) en staatssecretaris Bianca Debaets (Gelijke Kansen) de verkeerslichten met het traditionele mannetje laten vervangen door lichten met koppels van hetzelfde geslacht. "Echte liefde kan niet worden gestopt. Daarom hebben we een nieuw ontwerp voor de verkeerslichten", aldus Smet. Ze blijven vooralsnog een week staan.

De hele stad is trouwens klaar voor de Belgian Pride en hult zich in regenboogkleuren met vlaggen aan de Brusselse stations, een regenboogzebrapad in de Europese wijk, kleurige lijnbussen en aangepaste verlichting op de Grote Markt.

EPA
EPA
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Denislav Dimitrov

  Hier betalen we dus onze belastingen voor !!

 • Fred Segers

  Belachelijk !!

 • Robby Heitzer

  Ja want da is echt wel et belangrijkste ja

 • Nezy Mets

  Waar houden die zich bezig ongelooflijk er zijn zoveel belangrijkere dingen waar ze op besparen en voor deze zever hebben ze wel geld ???

 • Wendy Vm

  Mooi

Meld een bug