Na de problemen: “Brussels Airport krijgt volledig nieuw bagagesorteersysteem”

Afgelopen zondag bleven vele koffers achter door een probleem met het bagagesysteem.
BELGA Afgelopen zondag bleven vele koffers achter door een probleem met het bagagesysteem.
"Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt." Dat zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond BTB. De bond had deze namiddag een overleg met Brussels Airport over de bagageproblemen op de luchthaven.

Brussels Airport had de laatste weken te kampen met technische problemen met het bagagesysteem. Daardoor vertrokken tientallen vluchten zonder bagage. 

Garanties

BTB klaagde aan dat het bagagesysteem op de luchthaven “dringend aan vervanging toe is”. “Het is duidelijk dat dringend moet geïnvesteerd worden in de luchthaven van Zaventem. Het bagagesorteersysteem moet aangepast worden, het materieel moet dringend vernieuwd worden ... de ondergrondse bagageband lijkt weggehaald uit een slechte documentaire uit de jaren zeventig”, luidde het kritisch.

De bond had vanmiddag een overleg met Brussels Airport over de kwestie en is na afloop positief. "Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt", zegt Langenus. 

BELGA

Onderhoudswerken

"Ondertussen wil Brussels Airport met de afhandelaars nadenken over een oplossing voor wanneer het systeem uitvalt en daarvoor mensen ter beschikking te stellen om te helpen bij dergelijke problemen." De luchthaven beloofde daarnaast regelmatige onderhoudswerken aan de bagageband. 

BTB kloeg ook over het teveel aan handbagage dat tegenwoordig manueel door personeelsleden met de noodtrap naar het ruim moet worden gebracht. "Brussels Airport beloofde dat er een transportband komt bovenaan de trap die die bagage naar beneden kan brengen. Voor Aviapartner is dit al goedgekeurd, op Swissport is het nog wachten", aldus Langenus. 

Meedenken

De vakbondsvrouw is erg positief over het gesprek. "Het is natuurlijk afwachten, maar we hebben het gevoel dat Brussels Airport heel snel wil meedenken over oplossingen.”

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Tot dan moet iedereen zijn valies tot aan het vliegtuig zelf dragen.

 • willy van der Wijk

  Denk dat deze wereld een grote razernij aan het worden is , iedereen wil weg , iedereen wil overal zijn of nergens iedereen wil rijden snel snel ergens naar hot of daar tj' wat is er met ons molentje (moedertje aarde) aan de hand ?

 • Lucas Vissers

  Tegen 2035 ! Misschien !

 • nik heyman

  En wij zitten in marsa alam al van 3 augustus op onze bagage te wachten , echt triest , niemand geeft uitleg , 5 lange dagen zonder gerief , eerlijk ik denk dat wij ze hier niet meer gaan zien , bagage betaald en geen gekregen

 • Johan Anckaert

  Ondertussen zitten wij al van zaterdag 3 augustus zonder bagage in Madeira. En probeer maar eens te achterhalen waar je bagage zit. Ze weten het niet... overmacht. En wanneer je bagageruimte eraan komt? Normaal binnen de 24u, kan 2 dagen zijn. Wij wachten al 5 dagen!!!