Na daling terreurniveau: aantal militairen op straat teruggeschroefd

Photo News
Door de daling van het dreigingsniveau wordt het aantal militairen op straat stapsgewijs afgebouwd. De ministerraad heeft daarover vandaag een planning goedgekeurd. Deze maand daalt het maximumaantal ingezette militairen van duizend naar zevenhonderdvijftig. Daarna gaat dat aantal verder naar beneden, zei minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) vandaag.

Op 19 januari verlaagde het OCAD, het orgaan dat de dreigingsanalyse coördineert, het algemene dreigingsniveau van drie (ernstig) naar twee (gemiddeld). Op bepaalde plaatsen blijft het niveau wel op drie.

Door die daling kan het aantal militairen dat voor bewakingsopdrachten op straat wordt ingezet worden teruggeschroefd. Daarover is nu dus een planning goedgekeurd. Minister Vandeput benadrukte wel dat er rekening gehouden wordt met een reserve die meteen inzetbaar is.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  De bottinnekes komen niet gratis he ! Het mantra van NVA

 • Gerd Peeters

  Ja, en de gewone bevolking moet maar zien dat ze zich kunnen verdedigen.

 • oswald billiet

  Er wordt dus stapsgewijze afgebouwd in niveau 2. Waarom stapsgewijze? Heeft dat zin? Wie vond dat uit wat is daar de bedoeling van? Is dit een aanzet tot permanentie?

 • Fredien Vandervekens

  Nu op vredesmissie naar Calais naar aanleiding van het Afghaans-Afrikaans conflict.