Na Brusselse Justitiepaleis komt ook in het Egmontpaleis een deel van het plafond los

Het Egmontpaleis in Brussel.
BELGA Het Egmontpaleis in Brussel.
Niet alleen in het Brusselse Justitiepaleis, maar ook in het Egmontpaleis op de Zavel is een deel van het plafond losgekomen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF vandaag.

Het incident deed zich kort voor de zomer voor in de majestueuze salon met wandtapijten, die vooral gebruikt wordt voor cateringevenementen en plechtige ontvangsten van buitenlandse mandatarissen. 

Op foto's die van de schade genomen zijn en door de RTBF werden gepubliceerd, is te zien hoe een deel van het lijstwerk van het plafond verdwenen is. In de plaats zit een gat van ongeveer een halve vierkante meter. Volgens de RTBF brak een zwaar stuk pleisterwerk af en beschadigde dat een stoel die er net onder stond. De Regie der Gebouwen heeft het incident bevestigd.

In de salon worden voorlopig geen evenementen meer georganiseerd. Er wordt onderzocht hoe het plafond beschadigd is kunnen raken, mogelijk is de oorzaak bij een woekerende schimmel te zoeken. Pas in het voorjaar van 2019 zou het onderzoek afgerond zijn.

De majestueuze salon met wandtapijten.
Egmontpaleis De majestueuze salon met wandtapijten.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rigobert Deleu

  Breek die ganse handel af en bouw een nieuw . Veel goedkoper maar voor de Brusselse politiek weer een mission imposseble .

 • rik lagrou

  De brusselse vakscholen samen met wie graag wat in bouw bijwerkt (pensioen) zo leren die jongere praktijkwerk ook wie -25j op OCMW /dop in Brussels gewest Een ideaal leerklus 5 jaar Niet zoals nu gebouwen met goed dak kapot boren (BXL) om sierdaken op te plaatsen wat leer daar van!!

 • didier de coster

  dit is de weerspiegeling van ons land ; langs alle kanten in verval en rot

 • Hans Plas

  Afbreken, dan is er de premie van 7.500€!

 • Jan Peeters

  niets meer aan doen, te duur.