Na beelden in 'Faroek': man opgepakt in aanrandingszaak Roeselare

vmma
Gisteravond is een man opgepakt in het kader van een aanrandingsdossier in Roeselare. Dat meldt VTM NIEUWS. Het parket bevestigt dat er iemand wordt verhoord, maar het is nog niet duidelijk of het om de dader gaat.

In de nacht van 21 op 22 juli werd een jonge vrouw van 17 jaar het slachtoffer van een aanranding. Aan de fietsenstalling aan het station in Roeselare werd de tiener de weg versperd door een man. De jonge vrouw werd op de grond geduwd, maar kon ontkomen en vluchtte een hotel in. Ook daar werd ze door de man hardhandig aangepakt. Hij hield haar in een wurggreep. De vrouw bonkte op de glazen inkomdeur. Toen iemand daar opendeed, vluchtte de dader. Iets verderop randde hij nog een vrouw van 53 aan. Zij riep luid, waarna de man opnieuw de benen nam.

Het opsporingsprogramma 'Faroek' op VTM verspreidde twee weken geleden bewakingsbeelden waarop de dader te zien is en deed een oproep naar getuigen. Het minderjarige slachtoffer getuigde in het programma over wat haar is overkomen. De politie ontving na de uitzending meerdere bruikbare tips over de gezochte agressor.

Gisteravond werd een man opgepakt binnen dit dossier, bevestigt het parket. "De verdachte wordt momenteel verhoord. Het is nog niet duidelijk of hij in aanmerking komt voor deze feiten of niet", zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.

vmma8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sophie Thange

  Ziek ventje! Bah! Waarom denken sommige mannen dat het normaal is om zich te vergrijpen aan een vrouw? Ik dacht dat we een verheven diersoort waren?

 • Bruno Desmaele

  aan mijn voordeur hangt een bordje : "wie voorbij dit bordje een misdrijf pleegt, hoe miniem ook, doet vrijwillig afstand van zijn recht op privacy." Dat zouden ze aan elke deur moeten hangen. Wat kan de privacycommissie daar nog tegen doen als ge een foto van bv een inbreker verspreid op social media ? ..

 • joseph charliers

  mag dat wel van de privacy klucht commissie .

 • jan janssens

  Roeselare. Anno 2017. Verkrachters op sletsen.

 • Freddy Sonnemans

  Misschien moet men dit vroeger op TV zetten ? Of gaat de privacy-commissie weer argumenten tegen vinden ? Het politiewerk hierrond is veeeeel belangrijker dan flitsmarathons.