Na anderhalve maand stilzwijgen: verdachte dubbele kotmoord ontkent feiten

Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18), de twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk.
rv Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18), de twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk.
De 20-jarige verdachte van de dubbele moord in een studentenkot in Kortrijk begin oktober heeft na anderhalve maand het stilzwijgen doorbroken. Volgens hem was Youlia (19) al dood bij zijn aankomst in het studentenkot en stierf het Afghaanse slachtoffer Nessar Jamshidi (18), nadat een vechtpartij ontstond tussen hen. Volgens het parket zijn er objectieve bewijzen dat verdachte Mohammad Mossawi wel degelijk beide moorden pleegde.

Nadat hij zich anderhalve maand heeft beroepen op zijn zwijgrecht vroeg Mossawi om zich nog eens te laten herverhoren door de onderzoekers. Tijdens dat verhoor ontkende hij de moorden gepleegd te hebben, bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. 

Volgens Mossawi botste hij op een passioneel drama, toen hij aankwam op het kot van Nessar Jamshidi (18) en was Youlia Soboleva (19) al dood. Nadien ontstond volgens Mossawi een gevecht tussen hem en Jamshidi, waarbij hij Jamshidi neerstak uit zelfverdediging. 

Meer vragen dan antwoorden

Het parket hecht weinig geloof aan de nieuwe verklaringen van de verdachte. “Objectieve vaststellingen van het labo en de wetsdokter spreken zijn verklaring tegen”, zegt Tom Janssens van het Kortrijks parket. Onder meer de bloedsporen bewijzen volgens het parket dat Mossawi wel degelijk beide moorden heeft gepleegd. 

De verklaring van Mossawi roept meer vragen op dan antwoorden. Waarom nam Mossawi dan een mes mee van op zijn kot naar het kot van Jamshidi? En waarom heeft Mossawi dan zo lang gezwegen, als hij toch onschuldig is? 

Op 1 oktober vond de kuisploeg van het studentenhuis het dode lichaam van de jonge Afghaan Nessar Jamshidi ‘s morgens vroeg op het gelijkvloers. Op zijn kamer vond de politie daarna het gruwelijk vermoorde lichaam van Youlia Soboleva (19) die met maar liefst 28 messteken om het leven was gebracht. 

Op camerabeelden was te zien hoe Mossawi nadien gewond en bebloed het studentenhuis verliet en naar zijn eigen studentenkot liep. De politie kon hem nadien arresteren op de spoeddienst van het ziekenhuis.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Het land uitzetten en snel..

 • Herman Van den Bosch

  Om de moed te verliezen...

 • Wim Verjoosen

  Anderhalve maand tijd gehad om met zijn advocat de leugens en uitvluchten van buiten te leren. Smijt die moordenaar asap en voor heeeeel lang in de cel!

 • Armand Wuyts

  Via zijn zwijgrecht kon hij 6 weken nadenken wat hij de speurders zou kunnen wijsmaken!

 • Rudi Goossens

  Pamper ze nog wat meer en laat de deur maar wagenwijd open staan....we hebben hier zeker nog geen problemen genoeg...